Tren kazasının ardından: Yunanistan Ulaştırma Bakanı istifa etti

Tren kazasının ardından: Yunanistan Ulaştırma Bakanı istifa etti
Yunanistan'da en az 36 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti. Karamanlis devletin uzun yıllardır hata yapmasının sorumluluğunu üstlendiğini söyledi.

Yunanistan'ın kuzeyindeki Larisa kentinde dün gece yaşanan ve en az 36 kişinin öldüğü, 80'den fazla kişinin yaralandığı tren kazasının üzerinden 24 saat geçmeden hükümetten ilk istifa geldi.

Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa ettiğini duyurdu.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, ülkede 2004 ile 2009 yılları arasında başbakanlık yapan Karamanlis, istifanın görevi olduğunu belirterek, böylece "en azından ölenlerin anısını onurlandırabileceğini" söyledi.

Karamanlis açıklamasında devletin bu konuda "uzun süredir devam eden hatalar" yapmasının sorumluluğunu üstlendiğini de duyurdu.

Yunanistan'da en az 36 kişinin öldüğü, 85 kişinin yaralandığı tren kazasının ardından üç günlük yas ilan edilmişti. Nisan ayında seçimlere hazırlanan ülkede hükümetin ilan ettiği yas kapsamında tüm kamu kurumlarında cuma gününe kadar bayrakların yarıya indirileceği açıklanmıştı.

Onlarca kişi hala kayıp

Olay ülkede son yılların en ölümcül tren kazası oldu. Hala kayıp onlarca kişi olduğu, ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Kazanın ardından Başbakan Kiryakos Miçotakis bugün olay yerini ziyaret etmişti. Miçotakis benzer bir olayın bir daha yaşanmamasını garanti altına alacaklarını ve kazanın sebebini bulacaklarını ifade etmişti.

Kazanın nedeninin belirlenmesi amacıyla polis ve savcılığın soruşturması devam ederken, istasyon şefi tutuklandı.

Başkent Atina'dan Selanik'e gitmekte olan IC 62 tipi trende çoğu genç yaklaşık 350 yolcu bulunuyordu. Çarpıştığı kargo treni ise Selanik'ten Larisa'ya gidiyordu.

“Biri diğerinin geldiğini bilmiyordu”

Tesalya bölge valisi Konstantinos Agorastos, SKAI TV'ye yaptığı açıklamada, kazada yolcu treninin ilk dört vagonunun raydan çıktığını, alev alan ilk iki vagonun neredeyse tamamen yok olduğunu söyledi. İki trenin aynı rayda birbirine doğru hızla yol aldığını anlatan Vali Agorastos "Büyük bir hızla seyahat ediyorlardı ve biri diğerinin geldiğini bilmiyordu" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya