Trendyol kuryelerinden eylem: "Hava muhalefeti değil direniş nedeniyle kapalıyız"

Trendyol kuryelerinden eylem: "Hava muhalefeti değil direniş nedeniyle kapalıyız"
Trendyol'un önerdiği yüzde 11'lik zammı kabul edemeyeceklerini belirterek iş bırakan kuryeler Yenikapı'da protesto düzenledi.

İstanbul’dan Kocaeli’ye İzmir’den Diyarbakır’a kadar yurdun birçok yerinde yüzde 11’lik zam dayatmasına karşı iş bırakan Trendyol çalışanı kuryeler, araçlarıyla birlikte Yenikapı meydanında bir araya gelerek şirketi protesto etti. İşçiler “Hava muhalefeti değil direniş nedeniyle kapalıyız” dedi. 

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın aktardığına göre Trendyol'da kuryelik yapan İngilizce öğretmeni Zafer Başoğlu, "Bize sağladıkları olanaklar taleplerimizi karşılamıyor. Beklentimiz Trendyol'un bizi muhatap almasıdır. Bizim sorumluluğumuzu paylaşıp düzeltmelere gidilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Trendyol yetkilileri ile görüşen Doğuş Kadıoğlu ise, önerilen yüzde 11'lik zammı kabul edemeyeceklerini, yüzde 50 zam yapılması gerektiğini belirtti. Ancak yetkililer bu taleplerine olumlu yanıt vermedi.

"Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar" diyen Kadıoğlu, şunları söyledi: "Dün Trendyol bölge müdürü ile görüştüm. Ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Birkaç aylık süre istediler. Ama bu zamlardan dolayı çok mağduruz. Aldığımız para yetmiyor. Fiyat artışında bir iyileşme bekliyoruz. Bizim tek derdimiz ailemizin geçimini sağlamak. İlgililerden destek bekliyoruz."

Trendyol bu yıl hem aylık ödentiye hem de paket ücretlerine yüzde 11 zam yapma kararı aldı. Akaryakıtın ve diğer tüm giderlerinin alabildiğine arttığını belirten esnaf kuryeler, enflasyonun çok altındaki zamma tepki gösteriyor. 

Gündem