Trump: Ukrayna savaşını hemen sona erdirebilirim

Trump: Ukrayna savaşını hemen sona erdirebilirim
Eski ABD Başkanı ve kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin adayı Donald Trump, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile görüştü.

Kısa Dalga- ABD' de yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin başkanlık adayı Donald Trump, kendi sosyal medya platformu Truth üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaptığını duyurdu.

Zelenskiy: Barış için adımları tartıştık


Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ise X hesabında yaptığı paylaşımda, Trump ile görüşmeyi doğrularken ' barışı sağlamayı amaçlayan adımları tartıştıklarını' ifade etti.

twitt-zlnsky.jpg

Trump: Ukrayna savaşını hemen sona erdirebilirim

Trump, 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kazanması halinde göreve başlamadan önce Ukrayna'daki savaşı sona erdireceğini iddia etti. Savaşın müzakereler yoluyla sona erdirilmesi gerektiğini savunan Trump, her iki tarafın da bir araya gelip şiddeti sonlandıracak bir anlaşma yapabileceğini ifade etti.

trump-trhurt.jpg

'ABD'nin bir sonraki başkanı' vurgusu dikkat çekti

Donald Trump, 'Truth Social' platformunda yaptığı paylaşımda, "Başkan Zelenskiy’in benimle iletişime geçmesini takdir ediyorum. Çünkü ben, Amerika Birleşik Devletleri’nin bir sonraki başkanı olarak dünyaya barış getirecek ve birçok hayatın, sayısız masum ailenin yok olmasına neden olan savaşı sona erdireceğim" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy’in yeni planı:

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa basınına verdiği röportajda, ortaklarının desteğiyle yıl sonuna kadar Rusya ile olan savaşın sıcak aşamasını sona erdirmeyi amaçladıklarını söyledi. Diplomatik yollarla çözüm arayacaklarını ifade eden Zelenskiy, Rusya'nın Barış Zirvesi'ne katılmasını umduklarını belirtti.

Rusya’nın tutumu

Rusya, İsviçre'deki Barış Zirvesi'ne davet edilmemişti ve Kremlin, ikinci zirveye katılma teklifine olumsuz yanıt vermişti. Kiev ve Moskova, 2022’nin başından bu yana doğrudan müzakere yapmadı.(Dış Haber Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya