Trump’ın Ukrayna planı basına sızdı:Kırım ve Donbas bölgelerini Rusya'ya teslim etmek

Trump’ın Ukrayna planı basına sızdı:Kırım ve Donbas bölgelerini Rusya'ya teslim etmek
Eski ABD Başkanı Trump’ın Ukrayna için hazırladığı barış planı sızdı: Ukraynalılar Rusya yönetimi altında yaşamayı ‘sorun etmeyecek.’

Washington Post'a konuşan ve plan hakkında bilgi sahibi olduğu iddia edilen kaynaklar, Trump'ın özel bir konuşmada Rusya ve Ukrayna'nın "itibarlarını kurtarmak istediklerini, bir çıkış yolu aradığını" ve bazı Ukraynalıların Rusya yönetimi altında yaşamayı "sorun etmeyeceğini" söylediğini aktardı.

Kampanya sözcüsünden yalanlama

Trump'ın kampanya sözcüsü Washington Post'un haberini "spekülasyon" olarak nitelendirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bir çok defa 'herhangi bir topraktan vazgeçmenin mümkün olmadığını' söylemişti.

Trump, yeniden başkan seçildiği takdirde Ukrayna'daki savaşı 24 saat içinde çözebileceğini defalarca övünerek söyledi. Kasım 2024'te ABD Başkanlık Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden aday olması bekleniyor. Trump'ın aday olması durumunda mevcut başkan Biden'ın zorlanacağı ABD'de basınında konuşulan konular arasında.

Putin: Mutluluktan başka bir şey getiremez

Rusya lideri Viladimir Putin'se geçtiğimiz yıl Doğu Ekonomik Forumu toplantısında "Trump'ın Ukrayna krizi de dahil olmak üzere acil sorunları birkaç gün içinde çözeceğini söylediğini duyuyoruz. Bu mutluluktan başka bir şey getiremez. Bu iyi bir şey" ifadelerini kullanmıştı.
(Kısa Dalga)

Dünya