TTB uyardı: Sahadan gelen bilgilere göre mutant virüsünde artış var

TTB uyardı: Sahadan gelen bilgilere göre mutant virüsünde artış var
Türk Tabipleri Birliği (TTB) “Sahadan mutant virüs oranlarında ciddi bir artış olduğu bilgileri gelmektedir. Sağlık Bakanlığı güncel  tüm verileri açıklamalı” açıklaması yaptı.

 

Normaleşme çalışmaları yapılırken, Covid19’un mutasyona uğramış haliyle ilgili TTB’den önemli bir açıklama geldi. TTB’nin Twitter adresinden “Sahadan mutant virüs oranlarında ciddi bir artış olduğu bilgileri gelmektedir. Sağlık Bakanlığı güncel  tüm verileri açıklamalı yeni vaka artışına yönelik mücadele stratejisini kamuoyu ile paylaşmalıdır” denildi.

 Bakan Koca: 33 ilde görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyona uğramış virüsle ilgili 10 Şubat’ta şu açıklamayı yapmıştı:

“Mutasyon sayıları artmaya devam ediyor. Ardı sıra gelen mutasyon haberleri yeni sorular ve sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Önemli mutasyonları ve etkilerini yakından takip ediyoruz.

Bunlardan 263 tanesi İngiltere varyantı, 23 tanesi Güney Afrika varyantı, 106 tane kökeni belli olmayan varyant tespit edilmiştir.

Mutasyonların varlığı kısıtlamalarla ilgili takvimimizi de etkiliyor. İstediğimiz düşüşü yakalarsak kısıtlamaların yine elbette tedbirler eşliğinde hafifletilmesi en önemli gündemimiz. Mutasyonlu virüsün görüldüğü il sayısı 33'e kadar çıktı.”

 

Sağlık