TTB: Vaka sayıları 9 binlerde, eski normale dönme koşulları yok

TTB: Vaka sayıları 9 binlerde, eski normale dönme koşulları yok
Türk Tabipleri Birliği, “Yapılan test sayıları düşerken yeni vaka sayısı 6000’lerden 9000’lere çıktı. Aşılama oranımız ve hızımız ise çok düşük. Mutant virüs vakaları giderek artıyor. Eski ‘normale’ dönme koşullarını göremiyoruz” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası açıklanan yeni normalleşme adımlarına yönelik Türk Tabipleri Birliği’nden uyarı geldi. TTB, “Yapılan test sayıları düşerken yeni vaka sayısı 6000’lerden 9000’lere çıktı. Aşılama oranımız ve hızımız ise çok düşük. Mutant virüs vakaları giderek artıyor. Eski ‘normale’ dönme koşullarını göremiyoruz” açıklaması yaptı.

TTB’nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı uyarılarda şöyle denildi:

“Siyaset ve ekonomik çıkarlar insan yaşamının ve bilimin önüne geçmemelidir.

Toplumsal bağışıklık için aşılanma oranları ve hızı arttırılmalıdır. Okullar için bilimsel olarak önerilen önlemler alınmalıdır. Kısıtlamalar nedeniyle daha da yoksullaşan yurttaşa mutlaka yeni sosyal ve yaşanabilir ekonomik tedbir paketleri uygulanmalıdır.

Etkili bir pandemi mücadelesi için: Günlük test sayısı artırılmalıdır. Aşılama ve mutant virüse yönelik veriler şeffaflıkla açıklanmalı, bilimsel çalışma yapılmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Bölge tabanlı, katılımcı yeni pandemi mücadele programları geliştirilmelidir.”

Sağlık