TTB'den AB Büyükelçisi Meyer-Landrut'a ziyaret

TTB'den AB Büyükelçisi Meyer-Landrut'a ziyaret
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali İhsan Ökten ve Genel Sekreteri Vedat Bulut, Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ile görüştü. TTB’den yapılan açıklamada, “Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltı sürecinin aktarıldığı görüşmede, TTB’yi ve meslek örgütlerini hedef alan düzenleme hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu” denildi.

TTB’den bugün yapılan açıklamada, birliğin Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan tutuklanmasının ardından, Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali İhsan Ökten ve Genel Sekreteri Vedat Bulut’un AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ile görüştüğü duyuruldu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“TTB, Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın siyasi linç ve hukuksuz uygulamalar sonucu gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından, 28 Ekim 2022 günü AB Büyükelçiliği ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye, TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut, AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ile TTB Hukuk Bürosu’ndan Av. Hülya Yıldırım katıldı. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltı sürecinin aktarıldığı görüşmede, TTB’yi ve meslek örgütlerini hedef alan düzenleme hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.” (ANKA)

Gündem