TÜGVA yöneticisi istedi, rektör iftar saatindeki sınavları kaldırdı

TÜGVA yöneticisi istedi, rektör iftar saatindeki sınavları kaldırdı
TÜGVA yöneticisi Yeşilyurt, Twitter'dan yaptığı paylaşımda iftar saatlerine sınav konulmamasını istedi. Bursa Uludağ Üniversitesi "İftarda sınav olmayacak" açıklaması yaptı.

Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Üniversite Koordinatörlüğü Genel Merkez Marmara Bölge Sorumlusu Mert Yeşilyurt, Twitter hesabında dün yaptığı paylaşımda Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz'u etiketleyerek şunları yazdı: "Sayın Rektörümüzün öğrencilerinin bu haklı talebini olumlu karşılayacağına inancımız tam. Bu vesileyle tüm üniversitelerimize de sesleniyoruz. -İftar saatine sınav koymayın. -Cuma saatine ders koymayın. -İftarda yemekhaneleri açın. Lütfen."

Yeşilyurt'un paylaşımından birkaç saat sonra Kılavuz'dan şu yanıt geldi: "Bazı birimlerimizde iftar vakti sınav konulduğuna dair paylaşımlar gördük. Üniversitemiz konuya hassasiyetle yaklaşıyor. Konu inceleniyor. Bir hata varsa mutlaka düzeltilecektir. Öğrencilerimizi bu vb. konularda mağdur etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. İftarda sınav olmayacak."

Yeşilyurt daha sonra rektöre teşekkür ederek, "Rektörümüz kendisinden beklenen tavrı gösterdi, beklenen cevabı verdi" dedi. Yeşilyurt taleplerini tekrar sıraladı

ekran-resmi-2022-04-10-12-56-37.png

Gündem