TÜİK: İmalat sanayisi üretimi ağustosta yüzde 1,3 oranında geriledi

TÜİK: İmalat sanayisi üretimi ağustosta yüzde 1,3 oranında geriledi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sanayi üretimi ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,8 oranında geriledi. Sanayi sektörünün alt sektörlerinden imalat sanayisindeki düşüş ise yüzde 1,3 seviyesine kadar çıktı.

TÜİK, ağustos ayına ilişkin Sanayi Üretim Endeksi'ni açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 oranında düştü.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2023 yılı ağustos ayında imalat sanayi sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı. Dayanıklı tüketim mallarının üretimindeki düşüş yüzde 3,2, dayanıksız tüketim malı üretimindeki düşüş yüzde 2,3, düşük teknoloji üretimindeki düşüş ise yüzde 2,8 oranında gerçekleşti.

Bu dönemde madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 0,2, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 2,4 artış kaydetti.

Sanayi endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 arttı

TÜİK verilerine göre, sanayi üretimi ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 oranında artış gösterdi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, ağustos ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,9 arttı. (ANKA)

Ekonomi