Tülay Hatimoğulları: Gelin Kürt sorununu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözelim

Tülay Hatimoğulları: Gelin Kürt sorununu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözelim
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Esenyurt'ta düzenlenen mitingde, Kürt sorunun barışçıl ve demokratik çözümü için tüm halklara eşit ve ortak bir yaşamı savunma çağrısı yaptı. Hatimoğulları, "İktidarlara, halklar arasına nifak tohumları sokmaya çalışanlara diyoruz ki biz halklar olarak halklar köprüsünü hep beraber kuracağız" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütünün "Özgürlük ve Demokrasi Mitingi", Esenyurt Meydanı’nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Mitingde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kürtçe ve Arapça kitleyi selamladı. Hatimoğulları, İmralı tecridinin toplumun tüm kesimlerini etkilediğini belirterek şunları söyledi: "Bugün gençlerimiz göç yollarını tutuyorsa, bir arada bir arkadaşıyla yan yana gelip bir sosyal ve kültürel ortamı paylaşamıyorsa bilelim ki gençlerimiz özgür değil, onlar da tecrit altındadır. Bugün fabrikalarda işçiler, evlerine bir sıcak ekmek götürecek parayı bulamıyorsa, 7/24 çalışıp açlıkla karşı karşıya kalıyorsa ve eğer birlikte bir grev yapamıyorsa, bilelim ki işçi kardeşlerimiz de tecrit altındadır. Bilelim ki tecridi kaldırmak sadece Kürt halkının sorunu değildir. Türkiye’deki bütün halkların sorunudur."

Kürtçe dilini yasaklamak çözüm oldu mu?

"40 yıldır devam eden Kürt sorununda ölümler çözüm oldu mu? Çatışmalar çözüm oldu mu? Kürtçe dilini yasaklamak çözüm oldu mu? Kayyum rejimi ile Kürtçe tabelaları indirmek çözüm oldu mu?" diye soran Hatimoğulları şöyle devam etti: "Elbette olmadı. Gelin Kürt sorununu bu ülkede barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözelim, halkların birliğini sağlayalım. Marmara’daki, İç Anadolu'daki, Karadeniz’deki kardeşlerim, Türk kardeşlerim, Arap, Ermeni, Laz, Çerkez kardeşlerim; Bizler nasıl Filistin halkı için hep beraber üzüldük, hep beraber barış çağrıları yaptıysak Kürt halkı için de bunu yapmalıyız. Bu sorun çözülmeden Filistin sorununun çözülmesini talep etmek samimi bir talep değildir. Gerçekçi ve inandırıcı bir talep değildir. Buradan bir kez daha hep birlikte gür sesimizle barış diyelim"

"Halklar köprüsünü hep beraber kuracağız"

Halklar arasında sorun olmadığını vurgulayan Hatimoğulları, "İktidarlara, halklar arasına nifak tohumları sokmaya çalışanlara diyoruz ki biz halklar olarak halklar köprüsünü hep beraber kuracağız" dedi.

İmralı Cezaevi'nin kapatılmasını isteyen Hatimoğulları, "Tecrit sistemi yaşamın her alanında son bulmalıdır. Eşit ve ortak bir yaşamı bizler hep beraber kurabiliriz, kuracağız da. Toplumsal sorunların reçetesi diyalog, demokrasi ve özgür siyasetle, insan hakları evrensel değerlerini yaşama geçirmekle mümkündür. Bizler bütün somut taleplerimizi, Kürt sorunu başta olmak üzere bütün halkların ve inançların sorunlarının demokratik bir zeminde çözülmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz. Demokratik cumhuriyette Kürt’ü iki insan görmek yoktur, Aleviyi dışlamak yoktur. Anadilde eğitim hakkı vardır. Herkes kendini özgürce ifade edilebilir. Bizler böyle özgür yarınları hep beraber kurabiliriz." diye konuştu. (Kısa Dalga)

Ekonomi