Tüm madenlerin risk dereceleri yeniden değerlendirilecek

Tüm madenlerin risk dereceleri yeniden değerlendirilecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye'deki madenlerin risk derecelerinin yeniden değerlendirileceğini söylerken, 'ölümlü iş kazalarındaki kötü karne'yi kabul etti

Türkiye, ölümlü iş kazalarında Avrupa ortalamasının üstünde yer alırken, hükümetin bunun için yeterli önlem almaması da eleştiri konusu.

Dünya'dan Hatice Aydoğan Özsökmen'e konuşan Bilgin, 'Türkiye’nin ölümlü iş kazalarında kötü bir karneye sahip olduğu yolundaki eleştiriler'e katıldı.

Bakan şunları söyledi: “Maalesef doğru. Bu durumun yeniden değerlendirilmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. Bakanlık olarak Türkiye’deki mevcut tüm madenlerin risk derecelerinin yeniden değerlendirilmesini istedim. Önceden bir derecelendirme vardı elbette. Ancak Türkiye’deki tüm madenlerin tek tek mevcut durumuna ve risk derecelerine tekrar bakacağız."

RAPOR BEKLENİYOR

Bakan, maden ocaklarında personel ve teknoloji eksikliğinin olduğuna yönelik iddiaları yalanladı.

Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Edindiğim bilgiler, Amasra’da personel eksikliğiyle ilgili bir sorun yaşanmadığını gösteriyor. Özel sektör değil, devlete ait bir kurumda bu tür eksikliklerin olması zaten kabul edilemez. İhmal olabilir, olmayabilir de. Kazanın kaynağının ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Bakanlık müfettişlerinin raporlarından sonra kamuoyuna açıklama yapacağız." (Kısa Dalga)

Gündem