Tunç Soyer: Sözlerim Nutuk'tan alınmıştır, her sözümün arkasındayım

Tunç Soyer: Sözlerim Nutuk'tan alınmıştır, her sözümün arkasındayım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı'nın hakkında açtığı soruşturmaya ilişkin "Sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı'nın Osmanlı Devleti'ni ve padişahlarını hedef gösterdiği, ve hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan soruşturmaya ilişkin konuştu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soyer, "İçişleri Bakanlığı’nın 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarındaki konuşmamdan dolayı bana soruşturma açtığını öğrendim. Sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır" sözlerine yer verdi.

Sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayan Soyer, "Maksadım çok açıktır: Milletin egemenliğine göz dikenlere karşı Cumhuriyetimizin yüz yıllık değerlerini ve devrimlerini savunmak, tüm tehlike ve tehditlere karşı korumak. Her sözümün arkasındayım. Buyrun, buradayım. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Tunç Soyer hakkında, İzmir'in işgalden kurtuluşunun 100'üncü yılı nedeniyle yaptığı konuşmadaki "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençler, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular" ifadeleri nedeniyle soruşturma açılmıştı.

Gündem