Tunç Soyer’e 'Nutuk'tan sonra 'Kilise çanı' soruşturması

Tunç Soyer’e 'Nutuk'tan sonra 'Kilise çanı' soruşturması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde bir kilise çanını Yunanistan Konsolosluğu’na verdiği iddiasıyla hakkında başka bir soruşturma açıldığını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e 9 Eylül kutlamalarında Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'undan alıntı yaptığı için soruşturma açılmıştı.

Soyer, hakkında bu kez, 14 yıl önce Seferihisar belediye başkanı olduğu dönemde eski belediye binasının önündeki Rum kilisesine ait çanı Yunanistan Konsolosluğu'na verdiği iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Ortaya atılan İddiaları reddeden Soyer, Seferihisar belediye başkanı seçildikten sonra eski binayı hiç kullanmadığını, görevini yeni binada devam ettirdiğini söyledi.

Soyer, SÖZCÜ TV'deki katıldığı programda şunları ifade etti: "Bugün bir başka soruşturma geldi; ondan bahsetmek isterim. 14 yıl önce ben Seferihisar belediye başkanıyken bir iddia ortaya atılmış; hiç benim görmediğim duymadığım bir şey. ‘Belediye binası önünde alarm çanı olarak kullanılan tarihi Rum kilisesine ait çanın başkanlık makamının önünde sergilendiği, tarihi eser niteliğinde olduğu iddia edilen bu çanın ilgili makamlara bildirmeden tarafımca Yunan Konsolosluğu’na verildiği' iddiasıyla başka bir soruşturma açıldı.” (Kısa Dalga)

Gündem