Tuncay Özkan, Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘dark web’ planlarının detaylarını ve arkasındaki ismi açıkladı

Tuncay Özkan, Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘dark web’ planlarının detaylarını ve arkasındaki ismi açıkladı
“Bunlar uluslararası ekipler, çalışmalarını akıllı bilgisayar sistemi ile yürütüyorlar. Konuşma üretiyorlar” diyen CHP’li Tuncay Özkan, ekiplerin İletişim Başkanlığı’ndan talimat aldığını iddia etti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “dark web” açıklamasının ardından CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Kılıçdaroğlu hakkındaki planların detaylarını açıkladı. Özkan’ın iddiasına göre, yurt dışından bir ekip Kılıçdaroğlu’nun ses ve görüntüsünü değiştirerek, toplumda tepki çekebilecek açıklamalar yaptıracak. Canlı yayında söz konusu ekibin kimden talimat aldığını da açıklayan Özkan, ödemenin ise bitcoin ile yapıldığı bilgisini verdi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Fox Haber’de İlker Karagöz’ün programında yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’na yönelik “dark web” planlarının detaylarını şöyle anlattı:

"Bu sistemin içinden bazı vatanseverlerin, yurtseverlerin gelerek sayın genel başkanımıza aktardığı bilgiler. Burada isimler var, her şey çok net. Kimlerin yaptığı var, ne yapacakları da var.

“Sayın genel başkanımızın sesi ve görüntüsünü değiştirip FETÖ’yle, PKK’yla ya da başka bir şey ile ilintili hale getirmek için bir çalışma yapıldığı bilgisi kendisine ulaştı. Kendisi araştırdı bunu, araştırmalarının sonucunda kamuoyu ile paylaştı.

“Bunlar uluslararası ekipler, çalışmalarını akıllı bilgisayar sistemi ile yürütüyorlar. Konuşma üretiyorlar. Bazı uygulamalar var internette, vatandaşlarımız da izleyebiliyor.

“O kafa karıştırıcı şeyler yoluyla bir algı operasyon yapmak istiyorlar. Büyük yalanlarla gerçeği değiştirmek istiyorlar ama ben onlara bir tek şeyi hatırlatabilirim. Çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelmesini asla engelleyemezsiniz. Balar 14 Mayıs'ta ülkeye mutlaka gelecek.

“Ekipler getirsinler, deep fake ekipleri çalışsın, sahte görüntüler oluştursunlar, tedbirimizi aldık. Arkadaşlarımız sahte olduğunu yarım saat içinde ortaya çıkaran bilgisayar programlarını satın aldılar. Onlar hemen devreye girecek, yalanlarını yüzlerine çarpacağız. Bu konuda hazırlığımız çok net.”

“İletişim Başkanlığı”

Özkan, “Yönlendirmeyi yapan kim?” sorusuna ise “İletişim Başkanlığı” yanıtını verdi.

Özkan, şöyle devam etti: “Bunu yapan İletişim Başkanlığı. Bu ekipler, İletişim Başkanlığı’na bağlı olarak çalışıyor. Bu ekipler kocaman bir propaganda aygıtının kirli unsuları, karanlık unsurları. Büyük yalanlar üreterek hakikati kirletmeye çalışıyorlar.”

İlker Karagöz’ün “Fahrettin Altun’a mı söylüyorsunuz” sorusuna “İletişim Başkanlığı, evet Fahrettin Atun’a söylüyoruz” diyen CHP’li Özkan, “Bu işi yapanlar yurtdışındaki ekipler. Ödemeleri bitcoin üzerinden aldılar ve bunlar İletişim Başkanlığı talimatı altında çalışıyorlar” dedi.

Özkan, “ödeme takibini yapabildiniz mi?” sorusuna da “Bunların hepsini açığa çıkaracağız ama 14’ünden sonra” yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem