Tunus açıklarında 19 mültecinin cesedine ulaşıldı

Tunus açıklarında 19 mültecinin cesedine ulaşıldı
Tunus'ta Sfaks Deniz Muhafızları, tekneleri alabora olan mültecileri kurtarma çalışmaları esnasında 19 kişinin cesedine ulaştı.

Tunus’un güney kıyıları açıklarında bindikleri tekne alabora olan 19 mültecinin cesedine ulaşıldı.

Tunus Ulusal Muhafız Genel İdaresinin sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Sfaks Deniz Muhafızlarının tekneleri alabora olan düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları esnasında 19 göçmenin cesedine ulaşıldı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, mültecileri sınırdan geçiren 5 kişinin ise gözaltına alındığı aktarıldı.

Tunus'ta 1 yılda 1300 kişi kayboldu

Tunus Ekonomi ve Sosyal Haklar Forumundan 6 Şubat'ta yapılan açıklamada, 1300 Tunuslu göçmenin kaybolduğu, 17 bini aşkın göçmenin ise deniz yoluyla Avrupa'ya geçtiği duyurulmuştu.

Her yıl binlerce Afrikalı göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak için Libya ve Cezayir'e sınırı olan Tunus'a geliyor.

Orta Akdeniz'deki göç rotası üzerinde yer alan İtalya'nın Kuzey Afrika'ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası, Tunus kıyılarına yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Tunus'un Sfaks kenti, mültecilerin Lampedusa'ya ulaşma çabaları için sıklıkla geldiği noktaların arasında öne çıkıyor.

Avrupa Komisyonu, Eylül 2023'te Tunus ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan ve bir kısmı göç akışının azaltılmasını amaçlayan mutabakat zaptı kapsamında Tunus'a 127 milyon avroluk yardım tahsis edildiğini açıklamıştı. (AA)

Dünya