Turizmde yılbaşı hareketliliği: Gecelik fiyatlar 1000 lira ile 20 bin arasında

Turizmde yılbaşı hareketliliği: Gecelik fiyatlar 1000 lira ile 20 bin arasında
BU yıl hafta sonuna denk gelen yılbaşı tatili nedeniyle hem Türkiye'nin birçok bölgesi hem de KKTC'de otellerde hareketlilik yaşanıyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, yılbaşı tatiline ilişkin planlamaların minimum 2 gün olmak üzere ağırlıklı 4 güne kadar çıkabildiğini belirterek, Akdeniz ve Ege'de açık otellerde dolulukların bekledikleri düzeylerde talep gördüğünü açıkladı.

Çorabatır, "Yılbaşında otellerimizde beklediğimiz dolulukları yakalayacağız. Kayak merkezleri ve termal otellere de talepler beklediğimiz düzeyde gerçekleşiyor" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, hafta sonuna denk gelen yılbaşı için seyahat acentelerinin, gerek yurt içi gerek yurt dışı için 1 gece konaklamalı turlardan başlayıp, 3 gece 4 gün, hatta 4 gece 5 günlük paket turlar hazırladıklarını söyledi.

Fiyatların tesislerin sunduğu imkanlara göre değişkenlik gösterdiğini, gecelik kişi başı 1000 TL'den başlayıp paketin içeriğine göre 20 bin TL seviyelerine kadar çıkabildiğini aktaran Bağlıkaya, yılbaşı tatil hareketliliğine ilişkin şunları söyledi:

"Özellikle pandeminin etkili olduğu 2020 ve 2021 yılının ardından tüketicilerde tatile özlem söz konusu. Bu yıl yılbaşı tatilinin hafta sonuna denk gelmesi ve kısa olmasına rağmen acentelerimiz de bu talebe yanıt vermek üzere, yılbaşını içerecek şekilde özel tatil paketleri hazırladı. Bu çerçevede, yılbaşında tatile gitmeyi planlayan vatandaşlarımıza tavsiyemiz, tatillerini mutlaka TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinden almaları yönünde."

Ünlülerin sahneye çıkacağı yerler

KKTC'deki otellerde sahne alacak ünlüler: Tarkan, Hadise, Ajda Pekkan, Sıla, Melek Mosso, Erol Evgin, Ayşegül Aldinç, Seda Sayan, Rubato, Kaya Artemis, Gülben Ergen, Kuşum Aydın, Gökhan Tepe, Özcan Deniz, Ziynet Sali, Fatih Ürek.

Antalya'daki otellerde sahne alacak sanatçılar: Belek'te Sibel Can, Özcan Deniz, Berkay, Su Soley, İzmir Express Orkestrası, Ayşegül Aldinç, Garo Mafyan ve Turbulence Orkestrası. Lara-Kundu'daki otellerde Haluk Levent, Ozan Orhon, Mustafa Keser ve Emel Sayın, İskender Paydaş, Altay, Erol Evgin, Linet ve Işın Karaca. Kemer Göynük'te Sakiler ve Emre Altuğ.

İstanbul'da sahneye çıkacak sanatçılar: Gökhan Tepe, Sibel Can, Candan Erçetin, Serkan Kaya, Merve Özbey, Selami Şahin, Suzan Kardeş, Simge, Tuğçe Tayfur, Ersay Üner, Ayta Sözeri.

Bursa'da Bendeniz, Petek Dinçöz ve Ebru Polat, Uludağ'da ise Hande Ünsal, Hera Aslan, Funk Alaturka Orkestrası, Sinan Güleryüz, Eda ve Metin Özülkü.

Afyonkarahisar'daki termal otellerde Öykü Gürman, Esra Özmen ve Emre Kaçar, Ferhat Göçer, Burcu Güneş, Harun Gürbüz, Safiye Soyman, Sandıklı'da ise Ege.

Muğla Bodrum'da Coşkun Sabah ve Fedon, Göcek'te Necati ve Soykalar ile Soner Arıcı, Marmaris'te Orkestra Batılılar ve Nilgün.

Ankara'da Hakan Altun ve Yıldız Tilbe, Eskişehir'de Şevval Sam, Adana'da Atiye, Kapadokya'da Nükhet Duru, Mersin'de Deniz Seki, Yalova'da Niran Ünsal, Gaziantep'te Soner Kabadayı, Sakarya-Sapanca'da Ebru Yaşar ve Cenk Eren, Bolu Abant'ta Fettah Can, Kartalkaya'da Kırmızı Reçete, Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde Damla Yıldız, Kars Sarıkamış Kayak Merkezi'nde Bengü ve Göksel, Denizli-Pamukkale'de Lerzan Mutlu, İzmir'de Kibariye, Buray. (DHA)

Gündem