Türk enerji devi iflasın eşiğinde! Yıkıcı haber geldi... Birçok kişi işsiz kalabilir

Türk enerji devi iflasın eşiğinde! Yıkıcı haber geldi... Birçok kişi işsiz kalabilir
Küresel ekonomik kriz, son yıllarda dünya genelinde birçok ülkenin ekonomisini olumsuz etkiledi. Türkiye de bu durumdan nasibini aldı ve birçok sektörde sıkıntılar yaşandı. Enerji sektöründe faaliyet gösteren ve adını duyuran bir Türk firması da maalesef konkordato ilan etmek zorunda kaldı. Bu durum, ülke ekonomisi ve iş dünyası açısından ciddi bir endişe kaynağı oldu.

Son olarak Türkiye'deki konkordato ilan eden şirketler listesine, yeni bir isim daha eklendi. Ülkenin önde gelen firmalarının iflas veya konkordato ilan etmesi, iş dünyasında genel bir endişe atmosferine neden oluyor. Bu durum, sadece söz konusu şirketlerin çalışanları ve ortakları için değil, aynı zamanda tedarikçileri, müşterileri ve diğer paydaşları için de ciddi bir belirsizlik yaratıyor.

Son aylarda, birçok firma mali zorluklarla mücadele ederek konkordato talebinde bulundu. Ancak, bu taleplerin mahkemeden geçirilememesi durumunda, bazıları iflas etmek zorunda kaldı.

Ekonomik krizin etkileri, Almanya ve İngiltere gibi diğer ülkeleri de kapsayan bir listede kendini gösteriyor.

1087-6.jpg

Konkordato ilan eden veya iflas eden şirket sayısında belirgin bir artış yaşanıyor.

Bu sıkıntılı dönemde, enerji ve tekstil sektörleri özellikle büyük sıkıntılar yaşıyor.

Son olarak, Türkiye'de enerji sektöründe faaliyet gösteren tanınmış bir firma daha konkordato ilan etti. Bu firma, dünyaca ünlü elektrik malzemesi üreticilerinin bayiliklerini yürütüyordu. Aynı zamanda çatı üstü güneş enerji sistemleri montajı yapıyor.

Manisa merkezli faaliyet gösteren Loas Enerji adındaki firma, Manisa Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından alınan bir kararla 1 yıl süreyle konkordato kesin mühletine tabi tutuldu.

Kaynak: Kamusonhaber.com.tr, Kisadalga.net

Ekonomi