Türk-İş Başkanı Atalay: TÜİK kusura bakmasın, enflasyon yüzde 21 deniyor ama zamlar ortada

Türk-İş Başkanı Atalay: TÜİK kusura bakmasın, enflasyon yüzde 21 deniyor ama zamlar ortada
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretle ilgili "İnsanların mutlu olacağı ve tebessüm edeceği bir rakamla masadan ayrılmak istiyoruz. TÜİK temsilcisi kusura bakmasın enflasyon yüzde 21 deniyor ama gelen zamlar ortada. Kamuoyunda dile getirilen rakamların altına evet dememiz mümkün değil" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri kapsamında ikinci toplantı bugün Türk-İş'in ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığında yapılan toplantıda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise Türk-İş temsil ediyor.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretle ilgili olarak düzenlenen komisyon toplantısında açıklamalarda bulundu.

Atalay konuşmasından şunları söyledi: "Arzu ettiğimiz gibi bir rakam önümüze gelmezse acele etmenin anlamı yok. İnsanların mutlu olacağı ve tebessüm edeceği bir rakamla masadan ayrılmak istiyoruz. TÜİK temsilcisi kusura bakmasın enflasyon yüzde 21 deniyor ama gelen zamlar ortada. Kamuoyunda dile getirilen rakamların altına evet dememiz mümkün değil."

Ekonomi