Türkeş'in eski AKP'li oğlundan Bahçeli'ye "Andımız" çağrısı

Türkeş'in eski AKP'li oğlundan Bahçeli'ye "Andımız" çağrısı
Alparslan Türkeş'in oğlu  Kutalmış Türkeş, Danıştay'ın 'Andımız'ın okunmayacağı kararı üzerine Bahçeli'ye "'Millete sözüm var Andımızı tekrar okutun ya da ittifakı bozarım' de!" çağrısı yaptı.



Eski AKP Milletvekili ve MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu  Kutalmış Türkeş, Danıştay'ın 'Andımız'ın okunmayacağı kararı üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "'Millete sözüm var Andımızı tekrar okutun ya da ittifakı bozarım' de!" çağrısı yaptı.

T24'ün haberine göre, Bahçeli'nin 'Öğrenci Andı' ilgili eski sözlerini Twitter'dan hatırlatıp Bahçeli'nin 45 saniyelik bir videosunu paylaşan Türkeş, MHP liderine şöyle seslendi:

"Devlet Bey, işte beklediğin an! Geç karşılarına: 'Millete sözüm var Andımızı tekrar okutun ya da ittifakı bozarım' de! Gör bakalım okutuyorlar mı okutmuyorlar mı! Yaparsan Türk tarihine şerefle geçersin, yapmazsan MHP'yi esir, kendini de rezil etmiş şekilde tarihe geçersin! Hodri Meydan!"

Türkeş, ağabeyi Tuğrul Türkeş'e de şöyle seslendi: Sayın Tuğrul Türkeş,beni hiçbirzaman MHP üyesi dahi yapmadılar ama Siz MHP de başkan yardımcılığı yaptınız, o dönemde milliyetçiliğe ayak uzatmaya kalkanın ayaklarını kırarız diyordunuz!İşte sana fırsat!Madem Türkeş'in oğlusun BABAMIZA YAKIŞANI YAP KIR O BACAKLARI OKUT ANDIMIZI!

Bahçeli, 'Öğrenci Andı'nın yasaklanmasıyla ilgili 2014 yılında yaptığı bir konuşmasında, "En az haftada bir gün o ikametgâhın önünde Andımızı okutmazsam namerdim. Devlet dairelerinden sildiğin T.C'yi her tarafa tekrar yazdırmazsam namerdim. Bunların alayının hesabını sormazsam da namerdim. Ama Cenab-ı Allah ne büyük ki günü saati geldi, bir işaret koydu. Nedir o? 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu..." demişti. 


Gündem