Türkeş’in memleketine Bahçeli’nin talimatıyla cemevi

Türkeş’in memleketine Bahçeli’nin talimatıyla cemevi
Siyaset, “başörtüsü” ve “cemevi” ekseninde dönerken, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin talimatıyla, Alparslan Türkeş’in memleketi Pınarbaşı’nda cemevi inşaatı başladı. Cemevinin yapımı, tartışmalar küllenmeden tamamlanacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ittifak ortağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Alevi açılımı”na “Türkeş’in memleketi Pınarbaşı’nda cemevi yapımı” ile katıldı. Pınarbaşı’ndaki Cemevi’nin inşaatı hızla devam ediyor ve siyasetteki “Alevi” tartışmalar bitmeden hizmete sokulmaya çalışılıyor.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti yöneticilerine, MHP’nin partinin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş’in memleketinde cemevi yapılması talimatı verdi. Çalışmalarda sona gelinirken, cemevinin 15-20 gün içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.

“Aleviler ve talepleri konusunda yakından ilgilenen Devlet Bahçeli, her fırsatta alevi vatandaşların yanında olduklarının altını çiziyor” ifadesinin kullanıldığı Sabah Gazetesi’nin haberinde, Bahçeli’nin talimatı sonrasında yaşanan süreç şöyle anlatıldı:

“Hemen harekete geçtiklerini vurgulayan Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, Türkeş'in memleketine yapacakları cemevinin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını kaydederek, çevre düzenlemesiyle birlikte toplam 3 bin 840 metrekare alan üzerinde bina inşaatı yapıldığını bildirdi. Cemevi çalışmalarına yaklaşık bir buçuk ay önce başlandığını belirten Uzunluoğlu, ‘40 günde inşaatı bitiriyoruz. 15-20 güne kadar açılışı yapacağız’ ifadesini kullandı.”

Politika