Sarıgül'ün partisinde genel başkanı delegeler değil, bütün üyeler seçecek

Sarıgül'ün partisinde genel başkanı delegeler değil, bütün üyeler seçecek
Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreteri Hasan Aydın, partinin ilk olağan kurultayı için “Türkiye’de ve Cumhuriyet tarihinde ilk defa genel başkan tüm üyeler tarafından seçilecek. Bu süreci başlatmış bulunmaktayız” açıklamasını yaptı. (GÖRÜNTÜLÜ)

Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreteri Hasan Aydın, partinin ilk olağan kurultayı için “Türkiye’de ve Cumhuriyet tarihinde ilk defa genel başkan tüm üyeler tarafından seçilecek. Bu süreci başlatmış bulunmaktayız” açıklamasını yaptı.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) 26 Eylül’de yapılacak “Çare ve Değişim Kurultayı”nda genel başkanın partiye kayıtlı tüm üyelerin oyu ile seçileceği bildirildi. Halen TDP Genel Başkanlığını Mustafa Sarıgül yürütüyor.

TDP Genel Sekreteri Hasan Aydın, bugün parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında kurultayla ilgili bilgiler verdi. Aydın, şunları söyledi:




"EN GENİŞ İRADEYİ TEMSİL ETMESİ ŞARTTIR: Siyasal partiler demokrasinin temel araçlarıdır. Siyasal partiler kendi içlerinde demokrasiyi işletemiyor ise ülke için söyledikleri demokrasi söylemleri asla samimi olamaz. Bu tür siyasal partiler ülkeye asla demokrasiyi getiremez; var ise de koruyamaz. Bir ülkede demokrasinin olabilmesi için, parti genel başkanı ve yöneticilerinin en geniş iradeyi temsil etmesi şarttır.

DELEGELER TÜM ÜYELERİN İRADESİNİ TEMSİL ETMİYOR: Ülkemizde mevcut siyasal parti başkanları, sadece kurultay delegeleri tarafından seçilmektedir. Seçilen delegeler tüm üyelerin iradesini asla temsil etmemektedir. Mevcut dışında seçilecek olan ilçe, il ve genel başkan kendisini seçecek delegeleri istedikleri gibi belirlemektedir. Dolayısı ile ‘ben seni delegeliğe seçtim, sen de beni başkanlığa seç’ döngüsü sürüp gitmektedir.

GENEL BAŞKAN TÜM ÜYELER TARAFINDAN SEÇİLECEK: Türkiye’de ve Cumhuriyet tarihinde ilk defa genel başkan tüm üyeler tarafından seçilecek. Bu süreci başlatmış bulunmaktayız. Bu nedenle 26 Eylül 2021'de yapılacak kurultayımıza 19 Eylül 2021 pazar günü tüm üyelerin eğilimlerini almak için, bütün illerde aday olanların seçimi yapılacaktır.”

Gündem