Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay verdi

Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay verdi
Ülkenin NATO'ya üyeliğinin yolunu açan katılım protokolünü imzaladığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürecin TBMM'de devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay verdiğini duyurdu.
Erdoğan, "Bu kararın, ülkelerimiz başta olmak üzere ittifakımız için hayırlı olmasını diliyorum" diyen Erdoğan, "Sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, Finlandiya ile ilişkilerimiz NATO müttefikliği zemininde tahkim edilmiş olacaktır." diye konuştu.

Finlandiya imzadan memnun

Ortak basın toplantısında konuşan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ise Erdoğan'ın kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kararın "Tüm Finlandiyalılar için çok önemli bir haber" olduğunu vurgulayan Niinistö, "Bugün atılan imzada TBMM'nin onay sürecini başlattığına dair çok önemli bir gösterge. NATO üyeliğimiz konusunda ifade ettiğiniz haberleri almak bizleri çok memnun ediyor." sözlerini sarf etti.

İsveç'le ilgili şerh düştü

İsveç'i hatırlatan Niinistö, Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğinin "İsveç olmadan tamamlanamayacağını" vurguladı. İsveç halkı için 'İyi insanlar' diyen Cumhurbaşkanı, "Ortak çıkarlarımız var. İki komşu üyeyiz, Baltık Denizi'nde kıyımız var. Umut ediyorum 32 üye ülke olur ittifaka" diye konuştu. Bir gazetecinin "Finlandiya tam ne yaptı?" sorusuna ise Erdoğan "Bizim İsveç'e karşı farklı bir yaklaşımımız yok. İsveç, teröristlere kucak açtı." yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Politika