Türkiye Futbol Federasyonu'nda seçim: Hacıosmanoğlu başkan oldu

Türkiye Futbol Federasyonu'nda seçim: Hacıosmanoğlu başkan oldu
Türkiye Futbol Federasyonu'nda başkanlık seçimi bugün yapıldı. Başkanlığa 5 oy farkla İbrahim Hacıosmanoğlu seçildi. Büyükekşi, son sandığa itiraz etti.

Kısa Dalga - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, tartışmaların ve çeşitli iddiaların ardından bugün Ankara'da gerçekleştirildi. Seçimlerde, İbrahim Hacıosmanoğlu, 5 oy farkla başkan seçildi.

Büyükekşi, son sandığa itiraz etti.

Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlığa seçildiğini, itirazların sonucu etkilemeyeceğini duyurdu.

aa-20240718-35176634-35176632-tff-olagan-mali-ve-secimli-genel-kurulu.jpg

Ali Koç, Büyükekşi’yi hedef aldı: Onurlu, şerefli, haysiyetli olan kimse bu şekilde aday olmaz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kürsüden çok sert açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, Federasyon Başkanı Büyükekşi'ye yönelik sert ifadeler kullandı. Koç açıklamasında, "Onurlu, şerefli, haysiyetli olan kimse bu şekilde aday olmaz" dedi.

Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"100 yıllık futbol tarihimizin en kötü başkanı olmanıza rağmen bugün karşımıza aday olarak çıkmanız olağanüstü başarıdır. Tebrik ediyorum, helal olsun. Bravo size.

“Yaşattığınız skandallara rağmen hala burada başkan adayı olarak oturuyor olmanızı tebrik ederim Mehmet Büyükekşi, helal olsun size!

'18 Temmuz'da seçim olacak ve Büyükekşi aday olmayacak' vaadine inanarak imzalarını geri çeken kulüplerimize sesleniyorum: Kendinizi aldatılmış hissediyor musunuz?

'Yönetim şekli toplumun hiçbir kesiminde kabul görmeyen, tarihin hiçbir sezonunda görüşmemiş skandalları tek sezonda yaşatan, hiçbir sorumluluk almayan, Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen bir başkan olmanıza rağmen yine aday olarak çıkmanızı tebrik ederim.

Türk futbolunun duayenlerinden büyüğümüz Şenes Erzik’in TFF yöneticilerinin bulunduğu bir ortamda bir sohbet ortamında söylediklerinin kayda alınıp, sırf seçimlerde avantaj sağlamak için Şenes beyin izni ve onayı olmadan açıklama haline getirilip kamuoyuna servis edilmesi başlı başına bir skandaldır. Öyle ki devletimizin kurumu olan AA buna alet edilmiş ve çok kısa bir süre sonra haberi kaldırmış, haberi yapan kişinin de görevine son vermiştir. Ancak çok geç tabii. O algı kamuoyuna yerleşmiştir.

Bu yöntem ve yaklaşımlar, yani itibarsızlaştırma kimin tipik taktikleridir? Kısacası aday olma sürecinde muhtemel başkan adaylarının önünü kesme hamlelerinde klasik FETÖ modellemesi ve yöntemlerine tanık olduk. Bu salondaki futbolun değerli paydaşlarına sesleniyorum. Yaşananları hepiniz gayet iyi biliyorsunuz.

Sayın Büyükekşi, seçildiğiniz takdirde bu şekilde seçilmeniz vicdanınızı rahatsız etmiyor mu? Onurlu, şerefli, haysiyetli olan kimse bu şekilde aday olmaz. Bu ısrarın sebebini anlamakta gerçekten… Geri alıyorum, özür dilerim…"

321 delegenin oy kullanma hakkı var

Ankara'daki JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayacak toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

3 başkan adayının başvurusu kabul edildi, Yardımcı adaylıktan çekildi

TFF, başkanlık seçimi için adaylık başvuru süresinin (11 Temmuz) tamamlanmasının ardından 12 Temmuz'da yaptığı açıklamada; mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başvurularının kabul edildiğini duyurmuştu.

pz6exocuokscv6mdz87pjq.webp
Mehmet Büyükekşi

10 Temmuz'da adaylık başvurusunun kabul edildiğini açıklayan Servet Yardımcı, 11 Temmuz'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada başkan adaylığından çekildiğini belirtmişti.

7a0cc1b57c8c4078b8f786f171823f58.jpg
Servet Yardımcı

Söz konusu 3 adayın başkanlık seçimine girebilmesi için kongre günü Genel Kurul Divanı'na, delegelerin 5'te 1'inden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege bir başkan adayı için imza verebiliyor.

ibrahim-haciosmanoglu-kimdir-1-1.webp
İbrahim Hacıosmanoğlu

Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak. (Spor Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Spor