Türkiye İşçi Partisi'nden 14 Mayıs kararı: Kendi adıyla seçime katılacak

Türkiye İşçi Partisi'nden 14 Mayıs kararı: Kendi adıyla seçime katılacak
Türkiye İşçi Partisi (TİP), 14 Mayıs'taki seçime Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında, kendi amblemiyle katılma kararı aldı.

HDP, kapatma davası nedeniyle Yeşil ve Sol Parti listelerinden seçime girebilir. Partinin, ittifaktaki diğer partilere de Yeşil ve Sol Parti listelerinden seçimlere girilmesini önerdiği öne sürüldü.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin yıkıcı etkilerinin hissedildiği Hatay’da parti meclisini toplayan TİP, deprem sonrası ortaya çıkan tabloyu ve yaklaşan seçimleri değerlendirdi.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre TİP’in parti meclisi, HDP’den gelen bu öneriye kapıları kapattı.

İki gün süren parti meclisi toplantısında alınan kararlardan biri TİP’in kendi amblemiyle seçimlere girmesi oldu.

Toplantının sonuç bildirgesinde de parti örgütlerinden gelen raporlar ve saha araştırmaları neticesinde bu karara varıldığının vurgulanması bekleniyor.

TİP’in ayrıca parti olarak hangi illerde kendi amblemleri ve adayları ile seçime girilecek yerleri de tespit ettiği öğrenildi. Bu önerilerin ittifak ortaklarına iletilmesi bekleniyor.

'Kılıçdaroğlu'na sıcak baktılar'

TİP parti meclisi ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının desteklenmesi yönünde değerlendirmeler yaparak bu fikre sıcak baktı.

Bu konudaki değerlendirmelerin ele alınması ve son karara varılması içinse partinin merkez yürütme kurulu görevlendirildi. Ayrıca ittifaka da bu önerinin sunulması noktasında karara varıldı.

TİP'in adaylık şartı

TİP ayrıca adaylık başvurusu yapacaklar için deprem bölgelerinde yaşayan yurttaşlar için en az bir gıda ve bir hijyen kolisi hazırlanıp iletilmesi şartını getirdi. (Kısa Dalga)

Politika