Türkiye Kart kullanıma sunuluyor: Her şey tek kartta toplanıyor

Türkiye Kart kullanıma sunuluyor: Her şey tek kartta toplanıyor
Harç ve vergi ödemesi, raylı sistemler, toplu taşıma, yiyecek-içecek otomatı gibi pek çok alanda tüm şehirlerde kullanılabilecek bir kart olarak Türkiye Kart kullanıma açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir, tüm ulaşım hizmetleri ve finansal sistemden faydalanma imkanı sunan Türkiye Kart projesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Uraloğlu, "Proje kapsamında amacımız, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin sunulduğu ulaşım sektöründeki tüm paydaşların dahil olacağı bir takas, switch, mahsuplaşma ve operasyon merkezinin kurulması ile Türkiye Kart'ı her alanda devreye sokmak. Türkiye Kart'ın ulaşım araçları, para transferleri, alışveriş ve birçok ihtiyaçlarda tek kart olarak kullanılabilmesini sağlamak" dedi.

ekran-resmi-2023-09-11-14-07-52.png

Türkiye Kart nedir?

Türkiye Kart vatandaşlara pek çok işlemi tek bir yerden yapma imkânı sunuyor. POS cihazlarında, ATM’lerde, bankalarda, harç ödemelerinde, vergi ödemelerinde, yiyecek-içecek otomatlarında, toplu taşımada, ulaşımda kullanılabilecek.

Para yükleme işlemleri ise PTT şubeleri, bankalar, çevrim içi platformlar ve anlaşmalı iş yerlerinden yapılabilecek.

Teknik altyapı testleri Konya’da tamamlanan Türkiye Kart yıl sonuna kadar 6 şehirde kullanıma sunulmuş olacak.

TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafından işletilen tüm raylı sistemlerde Türkiye Kart'ın devreye alınmasına yönelik çatı sözleşme süreçleri de devam ediyor.

GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında sözleşme sonrası entegrasyon süreçleri başlatılacak. (Kısa Dalga)

Teknoloji