Türkiye liderliği Hırvatistan'a verdi: 0-2

Türkiye liderliği Hırvatistan'a verdi: 0-2
A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri'ndeki ikinci maçında Hırvatistan'a mağlup oldu.

EURO 2024 Elemeleri'nde ilk maçını Ermenistan karşısında kazanan Türkiye A Milli Takımı, ikinci maçında Bursa'da Hırvatistan ile karşılaştı. Mücadele 2-0 Hırvatistan üstünlüğüyle sona erdi.

Maçta goller; 20. ve 45+4. dakikada Kovacic'ten geldi. Milli Takım iki maç sonunda 3 puanda kalırken; Hırvatistan ise 4 puana yükseldi.

Arda Güler hamlesi

İsmail Yüksek, sakatlanan Hakan Çalhanoğlu'nun yerine 38. dakikada oyuna girdi. Arda Güler ve Barış Alper Yılmaz, 67. dakikada Orkun Kökçü ile Kerem Aktürkoğlu'nun yerine oyuna dahil oldu.

Hırvat Milli Takımı ise son 8 deplasman maçının tamamını kazanmış oldu. Hırvatistan bu süreçte; Suudi Arabistan, Avusturya, Fransa, Danimarka, Malta, Kıbrıs Rum Kesimi, Slovakya ve Türkiye'yi mağlup etti.

Kuntz yeniden 4'lü savunmaya döndü

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Hırvatistan karşılaşmasında 4’lü savunmayı tercih etti. Ermenistan ile deplasmanda oynanan ilk karşılaşmaya 3’lü savunma ile çıkan Stefan Kuntz, devre arasında yaptığı değişikliklerle 4’lü savunmaya dönmüş ve milliler karşılaşmadan 2-1’lik skorla galip ayrılmıştı. Alman teknik adam, Hırvatistan karşılaşmasında ise mücadeleye 4’lü savunmayla başladı.

Arda Turan ödüllendirildi

A Milli Futbol Takımı'nın eski kaptanlarından Arda Turan, Hırvatistan karşılaşması öncesinde milli formayı 100 kez giyen futbolcular arasında yer alması nedeniyle ödüllendirildi.

A Milli formayı ilk kez 16 Ağustos 2006 tarihinde Türkiye'nin Lüksemburg ile deplasmanda oynadığı özel maçta giyen Turan; 100'ü A Milli olmak üzere, Türkiye'yi farklı yaş kategorilerinde 173 kez temsil etti ve 18'i A Milli Takımda olmak üzere 31 gol atma başarısı gösterdi.

Ay-yıldızlılar ile 2008 ve 2016 yıllarında düzenlenen Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele eden Turan, A Milli Takım kaptanlığını da 35 kez üstlendi. Arda Turan, bu alanda Turgay Şeren ile ikinciliği paylaşıyor. Hırvatistan karşılaşması öncesinde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, forma ve UEFA tarafından hazırlanan hediyeleri millî formayı 100 kez terleten Arda Turan'a takdim etti. (Kısa Dalga)

Spor