Türkiye, yaptırımlarda Rusya'ya yardım ettiği suçlamasını yalanladı

Türkiye, yaptırımlarda Rusya'ya yardım ettiği suçlamasını yalanladı
Cumhurbaşkanlığı'ndan bir kaynak Sputnik'e yaptığı açıklamada, Ankara'ya yönelik ‘Rus şirketlerinin Batı yaptırımlarını atlatmasına yardım ettiği’ yönündeki suçlamaların asılsız olduğunu, 'Türkiye'nin yaptırımlar konusunda ilkeli politikasına bağlı kaldığını' vurguladı.

Türkiye’nin ‘Rus şirketlerinin Batı yaptırımlarını atlatmasına yardım ettiği’ yönündeki suçlamalara Ankara’dan yalanlama geldi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan bir kaynak Sputnik'e yaptığı açıklamada, Ankara'ya yönelik ‘Rus şirketlerinin Batı yaptırımlarını atlatmasına yardım ettiği’ yönündeki suçlamaların asılsız olduğunu, 'Türkiye'nin yaptırımlar konusunda ilkeli politikasına bağlı kaldığını' söyledi.

Ankara'nın Türk şirketlerinin ABD'nin yaptırımlar listesine dahil edilmesiyle ilgili bilgileri araştırdığını ifade eden ismi açıklanmayan Cumhurbaşkanlığı kaynağı yaptırımlar konusunda ilkeli olduklarını ve her şeyden önce ulusal çıkarları dikkate aldıklarını vurguladı.

Montrö Sözleşmesi'nin hükümlerini ortaya koyduklarını ve bu konularda hassas olduklarını gösterdiklerini belirten Türk yekili, Rusya'ya karşı yaptırımlara katılmadıklarını, ancak yaptırımların atlatılmasına da yardımcı olmadıklarının altını çizdi.

Ankara’nın ‘Rusya'ya uygulanan yaptırımları deldiği’ iddialarının hiçbir temele dayanmadığını sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta ABD yönetimi, 5 Türk şirketi ve bir Türk vatandaşına, Rusya’nın 'ambargoları delmesine yardım' ettiği iddiasıyla yaptırım uygulamıştı. (Kısa Dalga)

Politika