Türkiye, Yunanistan'ın ev sahipliğindeki Tiger Meet adlı tatbikattan çekildi

Türkiye, Yunanistan'ın ev sahipliğindeki Tiger Meet adlı tatbikattan çekildi
Türkiye, NATO müttefiklerince düzenlenen Tiger Meet tatbikatından çekildi. Gerekçe olarak, ev sahibi Yunanistan'ın icra belgesine iki ülke arasındaki anlaşmazlıklarla ilgili eklemeler yapması gösterildi.

Türkiye, 9-20 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek NATO Tiger Meet tatbikatından çekildi.

Katılımcı ülkelerin, çağrı adı Tiger (Kaplan) olan filoları arasındaki dayanışmayı ön plana çıkarmak amacıyla her yıl farklı bir ülkede "Tiger Meet" adı altında bir Tatbikat gerçekleştiriliyor.

Türkiye de bu tatbikata 2005 ve 2015 yıllarında ev sahipliği yapmıştı. Müttefik ülkelerin katılımıyla icra edilecek tatbikata bu yıl Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığında konuşlu kaplan çağrı adlı 192. Filo unsurlarının da katılması planlanıyordu.

Her tatbikat öncesi faaliyetlerin icrasına yönelik ev sahibi ülke tarafından bir teknik düzenleme hazırlanıyor. Bu seneki teknik düzenlemeyi hazırlayan Yunanistan'a Türkiye tepki gösterdi. Yunanistan'ı "Türkiye’yi hedef alan ve iki ülke arasındaki anlaşmazlık konularını istismar eden bir yaklaşımla ilaveler yapmakla" suçlayan Türkiye, teknik düzenlemelerin değiştirilmesi talebinin de reddedildiğini belirterek Hava Kuvvetleri'ni tatbikata göndermeme kararı aldı. (Kısa Dalga)

Dünya