Türkiye’de 46 günlük periyotta havalar normalden serin olacak

Türkiye’de 46 günlük periyotta havalar normalden serin olacak
Meteoroloji, 14 Haziran hava durumu raporunu yayınladı. 20 kent için sarı kodlu uyarı var. Yazı bekleyenlere ise Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi'nden kötü haber geldi.

İklim dengesizliği tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Türkiye’de yaz aylarına girilmesiyle birlikte vatandaşlar, havaların ne zaman ısınacağını merak ediyor.

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) değerlendirmelerine göre Türkiye’de 46 günlük periyotta havalar normalden serin olacak. Türkiye'nin çok büyük bölümü normalden biraz serin geçecek.

Halk Tv’de yer alan habere göre, batı ve iç bölgelerde ortalama üzeri yağışlar beklenirken, birçok bölgede kuraklık etkisini gösterecek.

Bugün hava nasıl olacak?

Öte yandan, Meteoroloji, 14 Haziran hava durumu raporunu yayınladı. 20 kent için sarı kodlu uyarı yapılırken yağışların; Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Konya, Karaman, Aksaray, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara, Tokat, Amasya, Çorum ve Ordu çevrelerinde, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. (Kısa Dalga)

Yaşam