Türkiye'de bir ilk: İlk kadın ticaret ve sanayi odası başkanı Kütahya’dan seçildi

Türkiye'de bir ilk: İlk kadın ticaret ve sanayi odası başkanı Kütahya’dan seçildi
Türkiye’nin ilk kadın ticaret ve sanayi odası Başkanı Kütahya’dan seçildi. Esin Güral Argat, resmi olmayan sonuçlara göre 14 meslek komitesinin tamamında başarı sağladı.

TOBB’a bağlı oda ve borsalarda yapılan seçimlerde bu yıl bir ilke damga vurularak, Türkiye’nin ilk kadın ticaret ve sanayi odası Başkanı Kütahya’dan seçildi. 1 Ekim’de başlayan seçimlerde genellikle mevcut başkanlar yeniden seçilirken, belirsizlik olan yerlerde kararı meclis verecek.

Dünya gazetesinin aktardığına göre Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KUTSO) Meslek Komitesi Üyeleri ve Meclis Üyeleri Seçimi tamamlandı. Seçime tek aday olarak giren Gürok Grup Başkan Vekili Esin Güral Argat, resmi olmayan sonuçlara göre 14 meslek komitesinin tamamında başarı sağlarken, Oda’nın 35 meclis üyesi de belli oldu. Yapılacak ilk Meclis toplantısında KUTSO, yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, genel kurul delegeleri, disiplin kurulu üyelerini seçecek. Seçimin ardından Argat, 96 yıllık KUTSO tarihinin aynı zamanda da Türkiye’nin seçimle gelen ilk kadın TSO başkanı olacak. Oylamanın ardından Esin Güral Argat, seçime katılan KUTSO üyelerine verdikleri destek için teşekkür etti. Çok güzel bir yolculuğa hep beraber çıktıklarını belirten Argat, şunları söyledi: “Sevgili yol arkadaşlarımla beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Çok iyi bir çalışma dönemi geçti. Tüm komitelerimizin çok iyi çalıştığını biliyorum. Tek liste olmamıza rağmen herkes elinden gelenin ötesinde işini yaptı. Bu sorumlulukları aldığınız ve bana verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum.” Argat, “İki gün içerisinde kesin sonuçlar belli olacak. Şimdiden hayırlı olsun. Erken değil diye düşünüyorum” dedi. Seçimin ardından mevcut başkan İsmet Özotraç, Esin Güral Argat’ı tebrik ederek başarılar diledi.

Ekonomi