Türkiye'deki internet sağlayıcılarının hızları sıralandı: En hızlı internet hangi firmada?

Türkiye'deki internet sağlayıcılarının hızları sıralandı: En hızlı internet hangi firmada?
SpeedTest'in 2023 ikinci çeyrek sonuçlarına göre en yüksek indirme hızı sunan firma TurkNet oldu. TurkNet kullanıcıları, Türkiye ortalamasından iki kat daha yüksek hız elde etti.

Bağımsız hız testi platformu Speedtest, Türkiye’nin hız ortalamasını ve en hızlı internet servis sağlayıcı (İSS) firmalarını açıklamaya devam ediyor.

Temmuz ayı hız sonuçlarına ve 2023’ün ikinci çeyrekteki raporunda internet sağlayıcıları kıyaslandı.

indir.webp

Donanımhaber'de yer alan bilgilere göre; kullanıcıların yaptığı hız testi (speedtest) sonuçlarına göre Temmuz ayında Türkiye’nin sabit internetle indirme hızı ortalaması 33,89 Mbps, upload hızı ortalaması 8,34 Mbps olarak ölçüldü.

Türkiye bir sıra kaybederek 182 ülke arasında 111. sırada yer aldı. Honduras, Bangladeş, Kongo Cumhuriyeti, Guatemala, Burkina Faso gibi ülkelerin interneti, Türkiye’nin internetinden daha hızlı.
TurkNet'in indirme hızı ortalaması 62,80 Mbps

indir-1.webp

2023’ün Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan ikinci çeyrek raporuna baktığımızda en yüksek indirme hızı ortalaması sunan İSS, TurkNet oldu. TurkNet kullanıcıları ortalama 62,80 Mbps indirme hızı elde ederek Türkiye ortalamasının yaklaşık iki katı hızlar elde etti. Turknet’i, 45,43 Mbps ile Turksat, 35,78 Mbps ile Turkcell Superonline, 27,25 Mbps ile Türk Telekom ve 26,59 Mbps ile Vodafone takip etti.

indir-2.webp

Gecikme değerlerinde TurkNet, 13 ms ile en iyi değeri verirken diğer İSS’ler 20 ms ve üzerinde gecikme değeri elde etti.

Tutarlık (Consistency) ismindeki değer, hız testlerinin yüzde kaçında en az 25 Mbps download ve 3 Mbps upload hızı elde edildiğini gösteriyor. TurkNet kullanıcılarının yüzde 80,5’i en az 25 Mbps download ve en az 3 Mbps upload hızı elde etti. Vodafone ise yüzde 53,1 ile en düşük Tutarlık (Consistency) değerine sahip oldu.

Teknoloji