Türkiye’den sınır dışı edilen ‘Beatles’ üyesi IŞİD'ci İngiltere'de tutuklandı

Türkiye’den sınır dışı edilen ‘Beatles’ üyesi IŞİD'ci İngiltere'de tutuklandı
İngiliz aksanlı infaz videoları nedeniyle IŞİD'in 'Beatles' hücresi olarak bilinen grubun üyelerinden Aine Davis, Türkiye'den iade edildiği İngiltere'de terör suçlarından yargılanacak

IŞİD’in ‘Beatles’ lakaplı hücresinin üyelerinden Aine Davis, Türkiye'den sınırdışı edildiği İngiltere’de tutuklandı. Sınırdışı sonrası indiği Londra Lutan Havalimanı'nda tutuklanan 38 yaşındaki İngiliz vatandaşı, terör suçlamasıyla yargılanacak. Davis'in gün içinde mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

'BEATLES' HÜCRESİ NEDİR?

Eski bir Londra metrosu çalışanı olan Davis, İngiliz aksanıyla videolar paylaşan dört kişilik bir IŞİD hücresinin üyesi olmakla suçlanıyor. Dört IŞİD'ci bu nedenle, Batı basınında "Beatles" lakabıyla anılıyor.

'Beatles' hücresi, IŞİD'in en güçlü olduğu dönemde dünyanın kanını donduran infaz görüntüleriyle tanınmıştı. "Cihatçı John" olarak anılan Muhammed Emwazi de bu grubun üyesiydi.

2013'te Müslüman olarak "Hamza" adını alan, uyuşturucu ve silah taşıma suçlarından sabıkası da bulunan Davis, 2015'te İstanbul Silivri'de yakalanmıştı. Türkiye'de IŞİD üyeliği suçlamasıyla yargılanmış ve 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Emzawi ise Davis'in yakalanmasından birkaç gün sonra ABD'nin hava saldırısında Suriye'de öldürülmüştü.

Davis bu süreçte, 'Beatles' denilen IŞİD infaz hücresinin üyesi olduğu iddiasını reddetti. Emzawi ile Londra'da bir camide tanıştığını kabul etse de, arkadaş olmadıklarını öne sürdü.

ABD 27 KİŞİYİ ÖLDÜRMEKLE SUÇLUYOR

'Beatles' hücresi, ABD tarafından dördü Amerikalı olmak üzere 27 rehineyi, bazılarının başlarını keserek öldürmekle suçlanıyor. Hücrenin diğer iki üyesi de, Suriye'de SDG tarafından yakalandıktan sonra iade edildikleri ABD'de cezaevinde tutuluyor.

Davis hakkında ise İngiltere'de iddianame hazırlandı. Eski IŞİD'ci terör suçları ve "terörle bağlantılı amaçlı ateşli silah bulundurmak"la suçlanacak. (Kısa Dalga)

Dünya