Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 kişisini açıkladı, ilk sırada Murat Ülker var

Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 kişisini açıkladı, ilk sırada Murat Ülker var
Forbes dergisi Türkiye'nin en zenginlerini açıkladı. Türkiye'de Murat Ülker, 6.3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı. İkinci sırada ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın müteahhidi Erman Ilıcak var


Forbes dergisi her yıl dünyadaki en zengin iş adamlarını ve servetlerini bir liste halinde çıkarıyor. Bu yıl da koronavirüs salgının da etkisiyle milyarderler sayısı arttı. Zenginler servetlerine servet kattı. Listede Türkiye'nin en zenginleri arasında da sıralama değişti. 

Forbes dergisine göre Türkiye'de Murat Ülker, 6.3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer aldı. 2020 yılına göre servetini yüzde 46.5 artıran Ülker, dünyada da 421. sırada yer aldı. Ülker, geçen sene dünyada 414. sıradaydı.

Türkiye’de listede ikinci sırada ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın müteahhidi olan 4.4 milyar dolarlık servetiyle Erman Ilıcak yer aldı. 2020’ye göre servetini yüzde 41.9 artıran Ilıcak, dünyada 655. sırada yer aldı ve dünyanın en zengin ilk 1000 kişisi arasına giren iki Türk zenginden biri oldu.

Türk zenginlerin sıralaması ise şöyle devam ediyor;

Ferit Şahenk
Hüsnü Özyeğin
Hamdi Ulukaya
Suat Günsel
Semahat Arsel
Mustafa Küçük
Nihat Özdemir
Rahmi Koç
Sezai Bacaksız
Mehmet Nazif Günal
Suna Kıraç
Ahmet Çalık
Hamdi Akın
Bülent Eczacıbaşı
Eren Özmen
Faruk Eczacıbaşı
Fatih Özmen
Mehmet Ali Aydınlar

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos üst üste dördüncü kez listenin zirvesinde yer alırken, Tesla CEO’su Elon Musk, geçen yıl yer aldığı 31. sıradan ikinci sıraya yükseldi. Lüks mallar firması LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault, Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, dünyanın en zengin milyarderlerinden ilk beşini tamamlıyor.

Bu yılki listede, aralarında bu yıl halka açılan flört uygulaması Bumble'ın CEO'su Whitney Wolfe Herd de dahil olmak üzere 493 yeni üye var.

Ekonomi