Türkiye'nin hava sahası ihlali açıklamasına Yunanistan'dan yanıt geldi

Türkiye'nin hava sahası ihlali açıklamasına Yunanistan'dan yanıt geldi
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Yunanistan'ın Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği yönündeki iddiaların doğru olmadığı ifade edildi.

Yunanistan ve Türkiye'den karşılıklı hava sahası ihlali suçlamalarının ardından son açıklama Yunanistan'dan yapıldı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye ait iki savaş uçağının Yunanistan'ın hava sahasını ihlal ettiğine dair resmi şikayette bulunmuştu. Bu şikayetin ardından dün de Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç açıklama yaparak, "Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçaklarının 16 Mayıs'ta Gökçeada’nın batısında ve 17 Mayıs'ta Enez’in batısında Türk hava sahasını ihlal ettiğini" belirtti.

Tükiye'nin hava sahası ihlaline ilişkin son açıklamasının ardından Yunanistan'dan da cevap gecikmedi.

Yunanistan Dışişleri tarafından yapılan açıklamada, "Türk Dışişleri Bakanlığı'nın birkaç gün önce Türk hava sahasını Yunan savaş uçakları tarafından ihlal edildiğine ilişkin asılsız ve asılsız iddiaları reddediyoruz" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu suçlamalar, Türkiye'nin yasa dışı ve kışkırtıcı eylemlerinin sorumluluğunu yanlış bilgilendirme ve inkar etme yönündeki bir başka girişimini oluşturuyor.

Son zamanlarda bir gün içinde Yunan topraklarında 42 üst uçuş gerçekleştiren ve Yunanistan'ı BM Sözleşmesi'nin temel ilkelerini ihlal ederek savaşla tehdit eden bir ülkenin Yunanistan'ı provokatif eylemlerle suçlaması bir tezatlık oluşturuyor.

Türkiye, eylemleriyle bir kez daha bölgesel güvenlik ve istikrarın yanı sıra kritik bir noktada NATO'nun uyumunu da baltalıyor." (Euronews/Gerçek Gündem)

Dünya