Türkiye'nin İsrail kararına Özgür Özel yorumu: Kısıtlama varsa demek ki bütün iddialarımız doğruymuş

Türkiye'nin İsrail kararına Özgür Özel yorumu: Kısıtlama varsa demek ki bütün iddialarımız doğruymuş
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ticaret Bakanlığı'nın İsrail'e yönelik ticaret kısıtlamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede "Neredeyse 30 iftar yemeğinde ben bunu konuştum, dinlemediler. Siyasetten olan, olmayan çok sayıda kişi konuştu, dinlemediler, inkar ettiler. Bugün kısıtlama varsa, demek ki, bütün iddialarımız doğruymuş" dedi.

Memleketi Manisa'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Hatay seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalarla ilgili soruya, şu yanıtı verdi:

"İnkar ettiler, iddilarımız doğruymuş"

Özgür Özel, Ticaret Bakanlığı tarafından İsrail'e ihracatta bazı ürünlere kısıtlama getirilmesiyle ilgili gazetecilerin sorusu üzerine şu yanıtı verdi: "Neredeyse 30 iftar yemeğinde ben bunu konuştum, dinlemediler. Siyasetten olan, olmayan çok sayıda kişi konuştu, dinlemediler, inkar ettiler. Bugün kısıtlama varsa, demek ki, bütün iddialarımız doğruymuş. İsrail ile ticaret Filistine ihanettir, bunu bir kez daha söylüyoruz."

Özel karara ilişkin "Bugünkü karar sadece beni değil, ters kelepçe takılan başörtülü kardeşlerimi de haklı çıkarmıştır, sağdan-soldan buna itiraz eden herkesi haklı çıkarmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Özel, ayrıca şu mesajı verdi: "Geçmişte AKP’ye oy veren ama vicdanı bunu kaldıramayan herkesle birlikteyiz, onların yanındayız. Atılan adım küçük bir adımdır. Tekrar söylüyoruz; İsrail ile ticaret Filistin’e ihanettir."

Öte yandan Özel söz konusu açıklamasına ait videoyu sosyal medya hesabı X'ten de paylaştı. (Kısa Dalga)

Gündem