Türkiye'nin yeni Navtex'i Yunanistan'ı kızdırdı

Türkiye'nin yeni Navtex'i Yunanistan'ı kızdırdı
Türkiye Ege'de yeni bir Navtex yayımlarken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'tan tepki geldi. "Aşırı söylemlere kapılmıyoruz" diyen Dendias, "Türkiye'nin saldırganlığının ülkemizle sınırlı olmadığı açık” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Ege Denizi'nde hidrografik araştırmalar için yeni bir Navtex yayımlaması Yunanistan'ın tepkisini çekti. Kathimerini gazetesi 'Türkiye'nin Yunanistan'ın kararlılığını sınadığı' yorumu yaparken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'tan da tepki geldi.

Yunanistan'ın müttefiklerine 'Türkiye'nin şantajına boyun eğmeme' çağrısı yapan Dendias, "Ege'nin öbür tarafından gelen aşırı söylemlere kapılmıyoruz. Cevap vereceğimiz şekli ve zamanı biz seçeriz" dedi. Türkiye'nin Suriye'ye yeni operasyon sinyaline ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliklerine karşı itirazını hatırlatan Dendias, "Türkiye'nin saldırganlığının ülkemizle sınırlı olmadığı açık” ifadelerini kullandı.

Kathimerini gazetesindeki haberde ise Türkiye Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı'nın İzmir Navtex İstasyonu'ndan yayımlanan bildirimin, İskiri, Bozbaba ve Midilli adaları arasında bir alanı kapsadığı; bu alanda bu tür bildirimler yayımlama hakkının da Yunanistan'a ait olduğu yorumu yapıldı. Gazete, "Kıta sahanlığı ile ilgisi bulunmayan bir hidrografik araştırma olması nedeniyle bu, Türkiye'nin Yunanistan'ın kararlılığını sınamaya yönelik yeni bir girişim olarak görülmektedir" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Dünya