Türkiye'yle NATO müzakeresi yapan İsveç: Tüm talepleri karşılayamayız

Türkiye'yle NATO müzakeresi yapan İsveç: Tüm talepleri karşılayamayız
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'nin kendi NATO üyeliklerine destek vereceğinden emin olduğunu ancak tüm talepleri karşılamayacaklarını söyledi.

İsveç ve Finlandiya, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından NATO'ya girmek için adım atarken, Türkiye'yle müzakereleri de sürüyor.

Euronews'un haberine göre Kristersson, İsveç'te bir konferanstaki konuşmasında Ankara'nın yaklaşımından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Kristersson, "Türkiye yapacağımızı söylediğimiz şeyleri yaptığımızı teyit ediyor ama aynı zamanda yapamayacağımız ya da vermek istemediğimiz şeyleri istediklerini de söylüyorlar" dedi.

Başbakan, "Türkiye'nin bir karar vereceğinden eminiz, ne zaman olacağını bilmiyoruz" ifadesini kullanırken, kararın Türkiye'nin elinde olduğunu ifade etti.

Toplantıda İsveç'le birlikte NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan Finlandiya'nın Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto da hazır bulundu.

Havisto, ülkesinin NATO'ya komşusuyla aynı zamanda katılacağını, bu konuda İsveç'i bekleyemeyecek kadar sabırsız olmadıklarını belirtti.

İsveç, Finlandiya ve Türkiye, 2022'de Ankara'nın iki ülkenin NATO üyeliğine itirazlarını aşmak amacıyla üçlü bir anlaşma imzalamıştı. (Kısa Dalga)

Gündem