Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı
Türksat 6A, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatıldı.

Kısa Dalga - Türksat'ın Gölbaşı yerleşkesindeki bahçede düzenlenen "Türksat 6A Fırlatma Töreni'ne; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katılırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün de Türksat 6A'nın fırlatıldığı ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'nda bulundu.

aa-20240709-35093119-35093110-turkiyenin-yerli-ve-milli-haberlesme-uydusu-turksat-6a-uzaya-firlatildi.jpg

Törene canlı bağlantıyla katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'da gelinen aşama nedeniyle hem heyecanlı hem gururlu olduklarını aktardı. DHA'nın haberine göre Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

5 milyar insana ulaşmış olacağız

"Ne sağlayacak bize? Öncelikle şunu sağladı, Türk insanı bunu yapabilir ve yaptı, o güveni sağladı. O gururu, o heyecanı bize yaşattı. Mühendislerimizin yazdığı yazılım, yaptığı üretim, imalat, tasarım her şeyiyle beraber 3,5 milyara ulaşan hali hazırdaki 5 uydumuza 6'ncısını ilave ediyoruz ve 5 milyar insana ulaşmış olacağız. Hindistan'ın tamamı, Endonezya, Malezya ve Tayland'ı kapsamış olacağız. Kendi haberleşmemizi, televizyon yayınlarımızı daha güvenli, daha kaliteli hale getirmiş olacağız." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem