TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'dan 'siyasi yasak' yorumu: Çağdaş demokratik bir toplumda yeri olmamalı

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'dan 'siyasi yasak' yorumu: Çağdaş demokratik bir toplumda yeri olmamalı
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, "Halkın oyuyla göreve gelen seçilmiş siyasetçilerin, ifadeleri nedeniyle görevini yapma ve seçilme hakkından alıkonulmasının çağdaş demokratik bir toplumda yeri olmamalı" dedi.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan “Cumhuriyeti ve demokrasiyi birlikte nasıl güçlendireceğimizi konuşmalıyız. Ekonomik zorluklar derinleşirken sadece refahı artırmayı değil, refahın nasıl daha adil bölüşüleceğini ele almalıyız” dedi.

Ekonomi gazetesine konuşan Turan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davasına atıfta bulunarak şunları söyledi: "Özellikle hukuk ve adalet her zaman Türkiye’de önemli bir gündem maddesi. Siyasi geçmişimizde pek çok kez tanıklık ettiğimiz ve yanlış olduğu da görülen siyasi yasak konusu maalesef yeniden gündeme geldi. Halkın oyuyla göreve gelen seçilmiş siyasetçilerin, ifadeleri nedeniyle görevini yapma ve seçilme hakkından alıkonulmasının çağdaş demokratik bir toplumda yeri olmamalı."

EYT mesajı

Turan, "Uzun zamandır çalışma hayatının gündeminde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunun çözüme kavuşturulması önemli" derken, "Çalışma yaşamı paydaşları ile istişare içinde yürütülen EYT çalışmalarının hem çalışanların haklarını koruyacak hem de işletmelerin karşılaşabileceği zorlukları hafifletecek şekilde çözüme kavuşturulmasını umuyoruz" dedi.

Söyleşinin tamamı

Gündem