TÜYAP Kitap Fuarı 2 yıl sonra kapılarını açtı

TÜYAP Kitap Fuarı 2 yıl sonra kapılarını açtı
Pandemi nedeniyle 2 sene ara verilen TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını açtı. 11 Aralık’a kadar sürecek fuarda onlarca yazar, okurlarıyla buluşacak. Tutuklu bulunan Demirtaş’ın kitaplarını ise 19 yazar imzalayacak.

Pandemi nedeniyle 2 sene ara verilen TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını bugün açtı. 11 Aralık'a kadar ziyarete açık olacak fuar, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle başladı.

Fuarın açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve TÜYAP Kültür Fuarı Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan katıldı.

Ersözlü, yaptığı açılış konuşmasında, " Fuarın ilk gününden son gününe kadar fuarda etkinlikler olacak, birbirinden zengin etkinlikler olacak. 2 bin 200'ün üzerinde yazar imza günlerinde hazır bulunacak” dedi..

39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Nazlı Eray ise "Onur yazarı olmak çok büyük gurur. Heyecan, coşku, sevinç ve de okurlarla buluşmak da öyle" dedi.

Bu seneki sloganı "Kitap Şehre Geri Dönüyor" olan ve "Kitabın Büyülü Dünyası" temasıyla gerçekleştirilen fuarda özellikle fantastik edebiyat, bilim kurgu ve büyülü gerçekçilik akımına odaklanılacak. Fuarın bu yılki onur yazarı Nazlı Eray olurken, kitapseverler, yazarlar ile söyleşilere katılıp, imza da alabilecek.

11 Aralık Pazar akşam saat 19.00'a kadar açık olacak fuarda düzenlenecek bazı etkinlikler şöyle:

Demirtaş kitaplarını imzalayacaklar

Tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitaplarını imzalamak için iki farklı gün etkinlikler düzenlenecek.

Yarın (4 Aralık) saat 14.00’te düzenlenecek etkinliğe Anıl Mert Özsoy, Ayşegül Devecioğlu, Behçet Çelik, Figen Şakacı, Hatice Meryem, Murat Uyurkulak, Murathan Mungan, Nurhan Suerdem, Yavuz Ekinci ve Yiğit Bener katılacak. 10 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te düzenlenecek olan etkinliğe ise Başak Demirtaş, Ahmet Telli, Jaklin Çelik, İsmail Güzelsoy, Mahir Ünsal Eriş, Menekşe Toprak, Pınar Öğünç, Sezai Sarıoğlu ve Şükrü Erbaş katılacak.

Fuarda ayrıca, yarın (4 Aralık) Necmiye Alpay'ın konuşmacı olacağı "Dil Devrimi ve Sonrası" başlıklı söyleşi yapılacak.

İmamoğlu da fuarda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da TÜYAP'ta olacak. Yekta Kopan'ın moderatörlüğündeki söyleşiye katılacak.

Enver Aysever, "Sosyal Medya Çağında Romancı Olmak" başlıklı bir söyleşi düzenleyecek.

İletişim Yayınları tarafından düzenlenecek olan "Bir İnsan Hakları Savunucusu: Erken Keskin" başlıklı söyleşinin konuşmacıları Eren Keskin ve Bircan Değirmenci.

Belge Yayınları tarafından 7 Aralık'ta düzenlenecek olan "19 Aralık Hayata Dönüş Operasyonu ve Bitmeyen Hukuk Mücadelesi" başlıklı panelde avukatlar Güçlü Sevimli, Gülizar Tuncer ve Several Ballıkaya konuşmacı olacak.

Kukla Tiyatrosu

8 Aralık'ta Küçük Bay ve Bayanlar Kukla Tiyatrosu adlı çocuk etkinliği düzenlenecek.

10 Aralık'ta Atilla Dorsay, "Yılmaz Güney'i Anmak-Türk Sineması" başlıklı söyleşide konuşacak.

Aynı gün Pelin Batu, Zeynep Miraç, Deniz Çakır'ın konuşmacı olduğu "Kadın Hakları" başlıklı söyleşi düzenlenecek.

Murathan Mungan söyleşileri

Yazar-şair Murathan Mungan, 10 Aralık'ta Metis Yayınlarının düzenlediği söyleşide okurlarıyla buluşacak.

Dr. Mahfi Eğilmez, "Başarısızlığa Övgü" başlıklı söyleşiye katılacak.

Gazeteci Burcu Karakaş, “Diyanetin dünü bugünü” başlıklı söyleşiye katılacak.

İbrahim Kalın da TÜYAP’da

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı İbrahim Kalın da bir söyleşi düzenleyecek. İnsan Yayınları’nın düzenleyeceği söyleşinin başlığı "Gök Kubbenin Altında."

“Tiyatrodan Sinemaya İstanbul” başlıklı söyleşiye Gökhan Akçura, Hale Soygazi, Göksel Kortay katılacak.

“Yasaklara Değil Kitaplara İhtiyacımız Var”

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin düzenleyeceği "Yasaklara Değil Kitaplara ihtiyacımız var" başlıklı açık kürsünün konukları ise Adnan Özyalçıner, Aytül Akal, Haydar Ergülen, Metin celal, Mine Söğüt, Murat Özyaşar, Müge İplikçi, Sibel Güneş, Siel Oral, Şükrü Erbaş, Yavuz Ekinci.

11 Aralık'ta Bekir Ağırdır, "Bize Yeni bir Söz Lazım" başlıklı bir söyleşi verecek.

Ercan Kesal: Cebimdeki Ekmek Kırıntıları

Yazar, oyunca, yönetmen Ercan Kesal, "Cebimdeki Ekmek Kırıntıları" başlıklı söyleşiye katılacak.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan "Ara Toplam" başlıklı söyleşide sevenleriyle buluşacak.

Rıza Türmen ve Işıl Kurnaz'ın katılacağı "Bir AİHM Yargıcının not defteri" başlıklı söyleşi düzenlenecek. (DHA/Kısa Dalga)

Kültür Sanat