10 Kasım'da Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk rozeti takılmaması krizi: Yöneticiler de görevlerinden uzaklaştırıldı

10 Kasım'da Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk rozeti takılmaması krizi: Yöneticiler de görevlerinden uzaklaştırıldı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 10 Kasım günü Tuzla Piyade Okulunda, bazı teğmenlerin yakalarına Atatürk rozeti takmamasıyla ilgili, sorumlu yöneticilerin de görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Yıllık basın değerlendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yaşar Güler, İstanbul'daki Tuzla Piyade Okulunda, 10 Kasım'da bazı teğmenlerin yakasına Atatürk fotoğrafı takmaması olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Olay sonrasında yakasına fotoğraf takmayan teğmenlerin ve yöneticilerin görevden uzaklaştırıldığını söyleyen Güler, şu açıklamalarda bulundu:

"Teğmenler ve yöneticiler görevden uzaklaştırıldı"

"Tuzla Piyade Okulu’ndaki olay 10 Kasım’da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve 'toplu iğnem yok onun için takamadım' gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir." (DHA)

Gündem