Twitter ‘Everything app’a dönüşüyor: Yemek siparişi verebilecek, para transferi yapabileceksiniz

Twitter ‘Everything app’a dönüşüyor: Yemek siparişi verebilecek, para transferi yapabileceksiniz
Twitter CEO'su Elon Musk’a yakın kaynaklar, Twitter'ın ödeme ve yemek siparişi gibi konularda da kullanıldığı bir "her şey uygulaması" olması için hazırlıklara başlandığını belirtti.

Elon Musk sosyal medya platformu Twitter'ı yeniden ayağa kaldırmak için yeni gelirler ararken, Twitter ABD genelinde yasal lisanslar için başvurmaya ve sosyal medya platformunda farklı yolarla para kazanmak için gerekli yazılımları tasarlamaya başladı. Yakın kaynaklar, Twitter'da Musk'ın hızla yükselen yardımcısı Esther Crawford'un küçük bir ekiple platformda ödemeleri kolaylaştırmak için gereken altyapının haritasını çıkarmaya başladığını söyledi.

Gazete Oksijen’de yer alan habere göre, platformun satın almalar konusunda geliştirilmesi Musk'ın yeni gelir kapıları açma planının kritik bir parçası. Twitter'ın yılda 5 milyar dolarlık reklam işi, Musk'ın ekim ayında platformu 44 milyar dolara satın almasından bu yana, pazarlamacıların yönetim ve içerik denetimi konusundaki endişelerini dile getirmesiyle çıkmaza girdi.

Twitter CEO’su, bu kaostan kendini kurtarma girişimi olarak her şey uygulamasını (everything app) ortaya çıkardı. Buna göre, Twitter, yemek siparişi verme, para alıp gönderebilme gibi durumlarda da kullanılabilecek. Cep telefonlarında bu işler için kullanılan ayrı uygulamalardan ziyade tüm işler Twitter üzerinden yapılabilecek.

Twitter’ın bu konuda yasal işlemleri de sürdürdüğü belirtildi. Kasım ayında ABD Hazinesi'ne bir ödeme işlemcisi olarak kaydoldu.

Kripto para da kullanılabilir

Konuyla ilgili konuşan kaynaklar, Musk'ın sistemin her şeyden önce resmi olmasını istediğini, ancak kripto işlevselliğinin potansiyel olarak daha sonra eklenebileceğini söyledi.

Örnek uygulama var

Çin’de kullanılan WeChat uygulaması Musk'ın planladığı everything app'in bir örneği. Tek bir cep telefonu uygulamasıyla taksi çağırabiliyorsunuz, otel rezervasyonu yapabiliyorsunuz ve bir yandan da başkalarıyla sohbet edebiliyorsunuz. (Kısa Dalga)

Teknoloji