Twitter, içerik görüntüleme sınırına açıklık getirdi

Twitter, içerik görüntüleme sınırına açıklık getirdi
Twitter, kısa süre önce platforma eklenen içerik görüntüleme limiti nedeniyle kullanıcılardan sert eleştiriler almıştı. Bu kısıtlamanın nedenin 'botlar' olduğu açıklandı.

İçerik görüntüleme limiti kararıyla kullanıcılardan sert eleştiriler alan Twitter, gündemde kalmaya devam ediyor.

Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre; Elon Musk, doğrulanmış hesapların günde 6 bin, doğrulanmamış hesapların 600 ve yeni doğrulanmamış hesapların ise günde 300 gönderi okuyabileceğini söylemişti. Hemen ardından bu sınır, 8 bin, 800 ve 400'e yükseldi. Son olarak Twitter, tartışmalara neden olan içerik görüntüleme limitine ilişkin yeni bir açıklama paylaştı.

Bugün yapılan duyuruda Twitter, içerik görüntüleme limitinin geçici olduğunu belirterek, bu kararın platforma zarar veren botları ve diğer kötü aktörleri tespit edip ortadan kaldırmak amacıyla uygulandığını belirtti.

Ancak bu kısıtlamanın ne zaman ortadan kalkacağı halen belirsizliğini koruyor.

Ayrıca Twitter, kısıtlamaların platformu kullanan kişilerin küçük bir yüzdesini etkilediğini ve çalışma tamamlandığında bir güncelleme sağlanacağını bildirdi.

Reklam üzerindeki etkilerinin de minimum düzeyde olduğu olduğu söyleniyor. Ancak kısıtlama uzun sürdüğü takdirde, eleştirilerin daha da artacağını belirtiliyor.

Teknoloji