Twitter, Musk hakkında haber yapan gazetecilerin hesaplarını askıya aldı

Twitter, Musk hakkında haber yapan gazetecilerin hesaplarını askıya aldı
Elon Musk, önce hesapları askıya aldı, ardından bu hesaplarla ilgili iki kez anket yaptı.

Twitter, şirketin sahibi Elon Musk ile ilgili haber yapan bazı gazetecilerin hesaplarını askıya aldı.

Diken’de yer alan habere göre, hesapları askıya alınan muhabirler arasında CNN’den Donie O’Sullivan, New York Times’tan Ryan Mac, Washington Post’tan Drew Harwell, Intercept’ten Micah Lee ve gazeteci Aaron Rupar var.

Bir Twitter yetkilisi, teknoloji sitesi The Verge’e yasağın Musk’ın konum verilerinin paylaşılmasıyla ilgili olduğunu söyledi.

Hesabı askıya alınanlar arasında Musk’ı ve şirketlerini araştıran haberler yapan bazı gazeteciler de var. Twitter ayrıca, Twitter’a rakip olarak görülen Mastodon’un hesabını da askıya aldı.

The New York Times, gelişmeyi ‘şüpheli ve talihsiz’ olarak nitelendirdi.

Twitter’dan açıklama isteyen CNN yetkilileriyse ”İlişkimiz bu cevaba göre yeniden değerlendirilecek’‘ dedi.

Elon Musk, ‘birisinin konumunu izinsiz paylaşmanın’ Twitter kurallarını ihlal ettiğini ve hesapların bu nedenle askıya alındığını belirtti. Ancak hesabı askıya alınan gazeteciler konum verisi paylaşmamıştı.

Twitter, geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın uçağının konumunu açık kaynaklardaki bilgilere göre paylaşan ‘ElonJet’ hesabını askıya almıştı. Bu durumu haberleştiren gazetecilerden de hesabı askıya alınanlar var.

Musk’tan anket

Musk, hesabı askıya alınan gazetecilerinin hesaplarının yeniden aktifleştirilmesiyle ilgili iki tane anket düzenledi. Ankete katılanların çoğu hesapların yeniden aktifleştirilmesini istedi.

Teknoloji