Twitter Musk'ın iptal etmek istediği satın alma teklifini onayladı

Twitter Musk'ın iptal etmek istediği satın alma teklifini onayladı
Twitter hissedarları Musk'ın iptal etmek istediği 44 milyar dolarlık satın alma teklifini onayladı. Bunun stratejik bir adım olduğunu söyleyen uzmanlar mahkeme günü yaklaştıkça taraflar arasında uzlaşmaya gidileceğini belirtiyorlar.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su olan Elon Musk'ın, sosyal medya şirketi Twitter'la yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmaya son vermek istediği belirtilmişti.

Twitter hissedarları Musk'ın geri çekmek istediği 44 milyar dolarlık satın alma teklifini onayladı.

Sosyal medya platformu ve milyarder iş insanının birbirlerine açtığı davalarla mahkemeye taşınan konuyla ilgili prosedürel bir gereklilik olan onayın mahkeme öncesi stratejik bir adım olduğu yorumları yapıldı.

Yatırım ve hukuk uzmanları bu onayla birlikte mahkeme tarihi yaklaştıkça taraflar arasında bir uzlaşmaya kapı aralayabileceğini belirtti.

KARŞILIKLI DAVA AÇILMIŞTI

Musk satın alma teklifini yaptıktan sonra şirketin bot hesaplarla ilgili doğru bilgiler paylaşmadığı gerekçesiyle vazgeçtiğini duyurmuştu. Bunun üzerine sosyal medya devi Musk'ın anlaşma şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Musk da şirketin kendisini yanılttığını belirterek karşı dava açtı.

Euronews'te yer alan habere göre Twitter, Ekim ayında görülecek davanın şirkete zararını en aza indirmek için hızlandırılmış dava başvurusunda bulunmuş, hakim de talebi haklı görerek davayı 5 günle sınırlandırmıştı.

Dünya