Twitter CEO'su açıkladı: Platforma görüntülü arama özelliği geliyor

Twitter CEO'su açıkladı: Platforma görüntülü arama özelliği geliyor
Yeni adıyla "X"e rakip platformlarda olduğu gibi görüntülü arama özelliğinin geleceği açıklandı.

X (Twitter) CEO’su Linda Yaccarino, platformlarına görüntülü arama özelliğinin geleceğini açıkladı.

CNBC’ye verdiği söyleşide açıklamalarda bulunan Yaccarino, görüntülü aramanın telefon numarası verme zorunluluğu olmadan yapılacağını belirtti.

X tasarımcısı Andrea Conway, dün Twitter’da “Az önce X’te birini aradım” sözlerini sarf etti.

Twitter CEO’su söyleşide, şirketin platforma mal ve hizmetler için ödeme seçeneği ekleme planını da hatırlattı.

Twitter’ı 27 Ekim 2022’de 44 milyar dolara satın alan ABD’li iş insanı Elon Musk, 24 Temmuz’da platformun logosunu, ismini ve adresini ‘X’ olarak değiştirmişti.

Her şeyin uygulaması "X"

Diken'in derlediği bilgilere göre; ‘X’ harfini daha önceki pek çok iş girişiminde kullanan Musk, Twitter’ı satın aldığından beri uygulamayı daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor.

Twitter’ı bir ‘süper uygulama’ haline getirme hedefinin olduğunu dile getirirken, mesajlaşlaşılabilen, mal ve hizmetler için ödeme ve video akışını yapabilen Çin merkezli dev platform WeChat’ten övgüyle söz ediyor.

ABD’li girişimci, Twitter’ı satın alma sürecinde “Twitter’ı satın almak, her şeyin uygulaması X’i yaratmayı hızlandırıyor” demişti.

Ama önceki deneyimler Musk’ın önünde çetin bir yol olduğunu gösteriyor. Daha önce birçok teknoloji firması, bankacılık devleri karşısında bu yola çıkmış ve uzayan onay süreçleriyle rekabet karşısında vazgeçmişti.

Teknoloji