Twitter’a rakip olacak Threads, perşembe günü kullanıma açılacak

Twitter’a rakip olacak Threads, perşembe günü kullanıma açılacak
Facebook’un sahibi Meta şirketi, Twitter’a rakip olarak geliştirdiği Threads platformunun Perşembe günü kullanıma açılacağını duyurdu.

Instagram’la bağlantılı olarak çalışacak Threads, Apple App Store’da da yerini aldı.

BBC Türkçe'den James Clayton'ın haberine göre uygulamanın ekran görüntüleri, Twitter’a benzer bir arayüzü olduğunu gösteriyor. Meta, platformu “metin tabanlı sohbet uygulaması” olarak tanıtıyor. Meta’nın Threads uygulamasının ücretsiz olacağı ve görüntülenebilecek paylaşım sayısında da bir sınır olmayacağı tahmin ediliyor.

App Store’daki tanıtımda “Threads toplulukların bir araya gelerek bugün önem verdikleri konulardan yarının gündemini belirleyecek konulara kadar her şeyi tartıştığı bir yerdir” ifadeleri yer alıyor.

Uygulama, Meta’nın diğer uygulamaları gibi telefonunuzdaki çok sayıda veriye erişecek. Bunların arasında konumunuz, aldığınız ürünler ve internet geçmişiniz de yer alıyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından attığı bazı adımlar ifade özgürlüğü açısından takdir edilse de bazı adımları de eleştirilmiş, Twitter kullanıcılarının bir kısmı platformdan uzaklaşmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya