Twitter'da büyük skandal: 200 milyon kullanıcının e-posta adresi sızdırılmış

Twitter'da büyük skandal: 200 milyon kullanıcının e-posta adresi sızdırılmış
Bilgisayar korsanlarının 200 milyondan fazla Twitter kullanıcısının e-posta adreslerini ele geçirip yayımladığı belirtildi.

Bir güvenlik araştırmacısı, 200 milyondan fazla Twitter kullanıcısının e-posta adreslerinin çalınıp çevrimiçi bir bilgisayar korsanlığı forumunda yayımladığını duyurdu.

Bunun sosyal medya kullanıcılarının e-posta adresleri ve telefon numaralarına yönelik 'en önemli" ihlallerden biri' olduğu belirtildi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre İsrail siber güvenlik izleme şirketi Hudson Rock'ın kurucu ortağı Alon Gal, LinkedIn'de yaptığı duyuruda, "Gördüğüm en önemli sızıntılardan biri" dedi. Gal, "Maalesef bu, çok sayıda bilgisayar korsanlığına, dolandırıcıların rastgele kullanıcı hesaplarına e-mail gönderdikleri çevrimiçi saldırılara (oltalama/pishing) ve kullanıcıların gerçek kişisel bilgilerinin ortaya çıkmasına (doxxing) yol açacak" uyarısında bulundu.

Ekimde Elon Musk'ın yönetimine geçen Twitter, Gal'in ilk kez 24 Aralık'ta verdiği hackleme haberi hakkında yorum yapmadı ve o tarihten bu yana ihlalle ilgili soruları yanıtlamadı.

Twitter'ın sorunu araştırmak veya düzeltmek için herhangi bir eylem yapıp yapmadığı belli değil.

Verilerin çarşamba günü boy gösterdiği bilgisayar korsanı forumunun ekran görüntüleri internette dolaşırken, Reuters gibi haber ajansları, forumdaki verilerin gerçek olup olmadığını ve Twitter'dan gelip gelmediğini bağımsız olarak doğrulayamadıklarını kaydetti.

Twitter'ın Avrupa genel merkezinin bulunduğu İrlanda'daki Veri Koruma Komisyonu ve ABD Federal Ticaret Komisyonu, artık Musk'a ait şirketin hem Avrupa veri koruma kurallarına hem de ABD'nin izin çerçevesine uygunluğu açısından izliyor.

Teknoloji