Twitter'da ‘günlük Tweet sınırı’ iddiası

Twitter'da ‘günlük Tweet sınırı’ iddiası
Twitter üzerinden paylaşım yapmak isteyen kullanıcılar, "Günlük Tweet sınırını aştın" şeklinde hata mesajıyla karşılaştı.

Sosyal medya platformu Twitter’da günlük paylaşım sınırı getirildiği iddia edildi.

Sol.org’da yer alan habere göre, Türkiye’de birçok kullanıcı, saat 01.00 sularından itibaren hesaplarından paylaşım yapamadıklarını belirtti.

Twitter üzerinden paylaşım yapmak isteyen kullanıcılar, "Günlük Tweet sınırını aştın" şeklinde bir hata mesajıyla karşılaşırken, başka hesapların yaptığı paylaşımları tekrar paylaşmak istediklerinde ise "Üzgünüz, Tweet sınırını aştın yarın tekrar Retweetlemeyi dene" mesajını gördü.

tw-hata-mesajlari.jpg

Öte yandan internet erişim takip platformu NetBlocks, sorunun tek bir ülkeyle sınırlı olmadığını belirtti.

Netblocks'tan yapılan açıklamada, "ülke düzeyinde internet kesintileri veya filtrelemeyle ilgili olmayan olay" denilerek hatanın sadece Türkiye'deki kullanıcılarda yaşanmadığı bildirildi.

Netblocks'un açıklamasında, Twitter'ın internet sitesi ile mobil uygulamasında tweet ve retweetleme gibi özelliklerin hata vermemesinin dünya genelinde görüldüğü ifade edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan gün içerisinde Twitter'a 'uyarı' yapılmıştı. Twitter’ın sahibi Elon Musk AKP Hükümeti'nden gelen 'uyarı'yı takiben "Daha fazla bilgi edinmek için çalışıyoruz" açıklamasında bulunmuştu. (Kısa Dalga)

Teknoloji