Twitter'ın güvenlik lideri Ella Irwin istifa etti

Twitter'ın güvenlik lideri Ella Irwin istifa etti
Ella Irwin'ın Slack hesabı aktifliğini yitirmiş durumda. Elon Musk ya da Ella Irwin'den istifa ile ilgili herhangi bir yorum gelmedi.

Twitter'ın güven ve güvenlik lideri Ella Irwin istifa etti. 2022'nin Haziran ayında, Elon Musk'ın şirketi satın almasıyla istifa eden Yoel Roth'ın yerine getirilmişti.

Webrazzi'nden Tuğçe İçözü'nün aktardığına göre Paylaşılan bilgilere göre Ella Irwin'ın Slack hesabı aktifliğini yitirmiş durumda. Elon Musk ya da Ella Irwin'den istifa ile ilgili herhangi bir yorum gelmedi. Ancak olayın yine içerik moderasyonu tarafında yaşanan bir problemle ilgili olduğunu düşünülüyor.

Perşembe günü Daily Wire'ın yaptığı açıklamaya göre Twitter, "What is a Woman" (Kadın Nedir) adlı filmin platformda ücretsiz olarak yayınlanması için yaptığı anlaşmayı iptal etti. Bu noktada belgeselin transseksüellere yönelik saldırı niteliğine sahip olduğunu belirtelim. Musk, bu filmin yayınlanmasını destekledi.

Hatta Musk, Daily Wire eş CEO'su Jeremy Boreing'in bu konudaki serzinişine yanıt vererek, içeriğe izin verildiğini belirtti. Buna rağmen içeriğin erişiminin kısıtlanması ve moderasyon tarafında içeriğin altında nefret söylemi içerdiğine dair topluluk notlarının yer alması dikkat çekti.

Twitter'daki işten çıkarmalar moderasyon ekiplerinin de küçülmesine yol açtı. Bununla beraber kullanıcıların içeriklere ek uyarılar yapmasını sağlayan topluluk notları özelliği platformda yerini aldı.

Moderasyon tarafındaki istihdam eksikliği, Twitter'daki içerik akışını değiştirirken, yasa düzenleyicilerinin şirketi mercek altına almasına neden oluyor. Twitter, dezenformasyonla mücadele etmek için Avrupa Birliği ile yaptığı gönüllü anlaşmadan çekilse de, AB'de yürürlüğe girmesi beklenen internet kurallarına uymaya kararlı olduğunu belirtti. (Kısa Dalga)

Teknoloji